BELGIE

Antwerpen..

Nog t/m 29 augustus objecten van Panamarenko in galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3.

Op de tentoonstelling Velodroom in het Museum voor het Vlaams Cultuurleven wordt de Vlaamse wielersport belicht aan de hand van tekeningen, schilderijen en gedichten. Tot en met 23 oktober aan de Minderbroederstraat 22.

Op het Jazz Middelheim Festival in Park Den Brandt vanavond onder meer Lee Konitz en Brad Mehldau Trio, vrijdag Ellington-hommages door Brussels Jazz Orchestra ('Far East Suite'), Lew Tabackin, Gianluigi Trovesi en David Murray Big Band. Zaterdag het ICP Orchestra o.l.v. Misha Mengelberg, Clark Terry en Jerry Gonzalez and the Fort Apache Band. Zondag Tony Coe, Greetings from Mercury en John Zorn & Masada. Tel. 00.32.2741.5400.

Laatste weekeinde voor de beelden van Henry Moore in beeldenpark Middelheim aan de Middelheimlaan. Tel. 00.32.3.8271534. In het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MUHKA), eveneens t/m 15 augustus, meer dan honderd tekeningen van Henry Moore. Tel. 00.32.3.2385960.

De tentoonstelling TroubleSpot.Painting wil aantonen dat de schilderkunst andere media heeft beïnvloed, en niet andersom. Tot en met 22 augustus in het Museum voor Hedendaagse Kunst en het NICC. Tel. 00.32.3.2385960.

Laatste weekeinde voor het grote overzicht van de Vlaamse schilder Antoon van Dyck (1599-1641), in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten; landschapstekeningen van Antoon van Dyck in het Rubenshuis t/m 20 augustus; prenten van Antoon van Dyck in Museum Plantin-Moretus, t/m 20 augustus. Reserveren via de Van Dyck-lijn, tel. 00.32.70.233799.

Brussel

Paleis voor Schone Kunsten presenteert een retrospectief van Michael Snow (1929), t/m 5 september; parallel aan de tentoonstelling wordt er in het Filmmuseum in augustus en september een retrospectief vertoond van zijn films. Tel. 00.32.2.25078466.

Galerie Xavier Hufkens, Sint-Jorisstraat 6-8, presenteert werk van Barry Flanagan, t/m 4 september.

Paleis voor Schone Kunsten: Andy Warhol: a Factory, een grote tentoonstelling van deze Amerikaanse pop-artkunstenaar, t/m 19 september.

In aansluiting op het retrospectief van Warhol presenteert de Botanique, Koningsstraat 236, een tentoonstelling over Warhols rechterhand de dichter, fotograaf, cineast en performer Gerard Malanga (1943). Objectif pop, t/m 12 september. Informatie: tel 00.32.2.2261218.

Knokke

In Cultureel Centrum Scharpoord t/m 16 augustus de 24ste Internationale Kunst- en Antiekbeurs.

Oostende

In het Museum voor Schone Kunsten nog t/m 31 augustus nog de grote tentoonstelling over James Ensor, waarmee het museum zijn uitgebreide Ensor-verzameling laat zien. Zaterdag worden vijf belangrijke schilderijen van Ensor, waaronder 'Maskarade' en 'De zonderlinge Maskers', als tableaux vivants op verschillende plaatsen in de binnenstad tot leven gebracht. Er is een optocht à la 'Intrede van Christus te Brussel' en in zee beelden acteurs het schilderij 'De Baden van Oostende' uit.

In het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst 'Het late uur', een tentoonstelling van Teun Hocks, 'L'art est mon oxygène', een keuze uit de collectie Matossian en een retrospectief van Evelyne Axell. Tot en met 26 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden