Beleggersblad zet kruistocht OAMF-Orco voort

Beleggings Expres zet zijn strijd voort om de liquidatie af te dwingen van het OAMF Rentefonds. In november riep het weekblad beleggers op zich te melden, zodat een meerderheid voor de liquidatie gemobiliseerd kon worden....

De kruistocht van Beleggings Expres krijgt een actueel tintje door de overnamestrijd rond Orco Bank. Orco is nauw gelieerd aan OAMF. Vorig jaar mei stapte Orco-directeur C. Broere op als lid van de 'raad van bijstand' van OAMF. Volgens Beleggings Expres is G. Guis, president-commissaris van Orco, nog steeds nauw betrokken bij OAMF. Vorige week kwam naar buiten dat Guis en Broere een hoogoplopend conflict hebben over de toekomstige koers van de Orco Bank. Wellicht speelt ook hun positie bij OAMF een rol bij de ruzie.

Inmiddels hoopt Beleggings Expres dat ABN Amro, die een bod overweegt op Orco Bank, ook interesse heeft in OAMF. 'Kennelijk inspireren de gebeurtenissen rond Orco Bank beleggers tot aankoop van OAMF-participaties, in de hoop dat na Orco Bank ook een bod wordt uitgebracht op OAMF Rentefonds', zo reageert het blad op de oplopende koers van OAMF.

Guis wordt gezien als de kwade genius achter het weigeren van een deelnemersvergadering in OAMF, daarbij gesteund door Peter Zwart, directeur van GIM Vermogensbeheer in Eindhoven. Zwart heeft in het hele verhaal wel erg veel petten op: hij is collega van Guis, zowel in de raad van commissarissen van Orco als in de raad van bijstand van OAMF. Bovendien is hij voorzitter van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) en bestuurslid van de effectenbeurs. In die functies heeft hij alle mogelijkheden om het initiatief van Beleggings Expres te frustreren, zo meent het blad.

'Hier wordt gevraagd om interventie van zowel de Vereniging voor de Effectenhandel als De Nederlandsche Bank, indien deze zich althans bekommeren om belangen van beleggers', ronkt het tijdschrift.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden