Aangeboden door Maastricht Marketing

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Beleef André Rieu in zijn hometown Maastricht

In Maastricht is het een niet meer weg te denken traditie. Voor de veertiende keer op rij tovert violist André Rieu zijn geliefde Vrijthof om tot Nederlands grootste, meest romantische openlucht concertzaal. Van 4 t/m 22 juli speelt hij samen met zijn Johan Strauss Orkest en gastartiesten dertien zomeravonden op het plein. Rieu zien optreden in zijn hometown Maastricht is zó veel meer dan meedeinen op La Traviata. Het is één grote belevenis, een weekend lang feest.

Maastricht Marketing
null Beeld André Rieu Productions
Beeld André Rieu Productions

“Het zijn de enige optredens waar ik gewoon lekker op de fiets naar toe kan”, grapt de walskoning zelf wel eens over zijn thuisconcerten. De jaarlijkse concertreeks van André Rieu in zijn woonplaats Maastricht begon in 2005 als eenmalig evenement. Het sympathieke gebaar van de violist richting eigen stad bleek een megasucces. Inmiddels staan de Rieu-concerten op het Vrijthof bekend als een van de populairste live acts ter wereld.

Internationaal publiek

Sydney, Quebec, Ottawa, New York, er is haast geen plek op de wereld waar de 68-jarige Rieu níet optreedt. Maar de wereldster samen met zijn Johan Strauss Orkest te werk zien op het mooiste plein van Nederland, omringd door eeuwenoude monumenten? Dat is iets heel bijzonders. Maastricht is de enige stad waar Rieu elk jaar een reeks openluchtconcerten geeft.

Voor Rieu-fans gelden de zomerconcerten in hometown Maastricht als het walhalla. Tienduizenden mensen reizen vanuit heel de wereld af om op het Vrijthof te genieten van het aanstekelijke Rieu- repertoire. Een speelse mix van klassieke muziek, wals, operette, musical- en pophits. Speciaal voor de thuisoptredens laat André Rieu steevast wereldberoemde gastartiesten overkomen. Wie dat dit jaar zijn, blijft nog even geheim.

null Beeld André Rieu Productions
Beeld André Rieu Productions

Fijne hotelarrangementen

De muziek en decors zijn altijd even prachtig, zeggen zijn fans. Maar de concerten in Maastricht zijn zoveel meer. ‘Het is een belevenis, de hele stad verandert drie weken in één groot, bruisend feest.’ Al was het alleen door de vele, enthousiaste buitenlandse bezoekers. Ook inwoners zelf reserveren een jaar van tevoren concerttickets, want Rieu, dat is een niet te missen happening.

voor wie zichzelf helemaal wil verwennen: André Rieu Travel biedt samen met Maastricht Marketing fijne hotelarrangementen aan, zodat bezoekers hun Rieu-concert gemakkelijk kunnen combineren met een relaxte citytrip. Maastricht staat bekend als Parijs in het klein, stad van het savoir vivre. Hoe leuk is het om die romantische stad aan de Maas voor of na het optreden te ontdekken door de ogen van André Rieu? En met zijn insider tips nog ietsje langer met een geliefde, vrienden of familie te genieten.

Rieu-stadswandeling

Bezoekers van de Rieu-hotelarrangementen krijgen een speciale Rieu-stadwandeling aangeboden langs diverse high lights uit het leven van de violist. Van de kerk nabij de Markt waar hij trouwde, tot aan zijn geboortehuis aan het stadspark. Daar aan de Jeker leerde hij als jochie viool spelen van zijn vader, toen dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest (LSO). Maar rond het Vrijthof legde André de verdere basis voor zijn grote, muzikale carrière. Zijn katholieke jeugd zong hij in het kinderkoor van de indrukwekkende Romaanse St. Servaaskerk. In de stadsschouwburg klom hij via het Jeugd Symfonie Orkest op tot tweede violist van het LSO.

null Beeld Maastricht Marketing
Beeld Maastricht Marketing

De klassieke wereld voelde voor hem als keurslijf, te stijf. Rieu richtte zijn Maastricht Salon Orkest op. Zo begon hij op zijn eigen, zwierige manier te spelen in de foyer van wat nu Theater aan het Vrijthof is. André wilde de hele wereld, van jong tot oud, uit allerhande culturen, samen laten walsen. Precies zoals elke zomer op de oude kinderkopjes van Maastricht gebeurt.

Voor meer informatie over de André Rieu-concerten in Maastricht en voor het boeken van een hotelarrangementen zie: www.andrerieumaastricht.nl

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden