Belastingdienst wil zelfstandiger kunnen werken

De hoofdambtenaren van het Ministerie van Financiën hebben de oude dicussie over de belastingienst nieuw leven ingeblazen met een suggestie de dienst verder te verzelfstandigen....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

De reacties waren op de meeste fronten negatief en de verwachting is dan ook dat het gaat om een storm in een glas water. 'We bedoelden in het stuk helemaal niet de dienst te onttrekken aan het primaat van de politieke controle. We willen alleen de heel beperkte zelfstandigheid op onderdelen doorvoeren', suste J. Hofstra, voorzitter dan de vereniging, de gerezen kritiek.

Zowel VNO-NCW als de Nederlandse Federatie van Beslastingadviseurs kwamen met afkeurende reacties. 'Naar de mening van VNO-NCW kan er geen sprake zijn van een verzelfstandigde belastingdienst, die in autonomie zelf bepaalt welk beleid wel en welk beleid niet in overeenstemming is met de fiscale wetgeving', aldus de organisatie van ondernemers.

Ook Van Lunteren was het niet eens met de strekking van het rapport, aldus een woordvoerder van het Ministerie van Financiën.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden