Belangrijke dag Kruijswijk en PvdA-eurofractie wil Griekse schuld kwijtschelden

Goedemorgen. Een belangrijke etappe voor Steven Kruijswijk vandaag in de Giro d'Italia. Hoe goed is hij? En hoe goed zijn zijn concurrenten. En wie is de man achter de grote protesten in Frankrijk? Verder wil de PvdA-eurofractie de Griekse schuld kwijtschelden.

LottoNL-Jumbo met in het midden Kruijswijk Beeld anp
LottoNL-Jumbo met in het midden KruijswijkBeeld anp

Terwijl u sliep

PvdA-euroleider Paul Tang: we moeten Griekse schulden kwijtschelden

De PvdA-fractie in het Europees Parlement wil dat de eurolanden een flink deel van hun noodleningen aan Griekenland afschrijven. Ze bepleit een 'nieuwe start' voor Griekenland met een staatsschuld van maximaal 100 procent, wat neerkomt op de kwijtschelding van circa 140 miljard euro aan openstaande Griekse schulden.

Nieuwe baas Mojo: meer hiphop, minder oude rock op festivals

Als het aan de nieuwe Mojo-directeur Wilbert Mutsaers ligt, krijgen de grote popfestivals de komende jaren meer kleur. Mutsaers wil Beyoncé en Kanye West eens op Pinkpop zien staan, en Rihanna op bijvoorbeeld Lowlands. 'De popmuziek verandert', zegt Mutsaers in een interview met de Volkskrant. 'En wil je als popfestival toekomstbestendig zijn, dan zul je mee moeten veranderen.'

Oekraïense 'plofkipfabriek' strijkt neer in Veenendaal

Een van de grootste kippenfokbedrijven ter wereld, het Oekraïense Myronivsky Hliboproduct (MHP), opent volgende maand een fabriek in Veenendaal. Nederlandse kippenboeren vrezen dat de aanwezigheid van deze 'idioot grote kippenfabriek' het kwaliteitsimago van de Nederlandse pluimveesector zal verwoesten.

Paul Tang. Beeld anp
Paul Tang.Beeld anp

Vandaag in het nieuws

Aanraders van de redactie

Reportage Chaotische opvang vluchtelingen: Ethiopië ligt in Noord-Griekenland (+)

De vluchtelingen uit het ontruimde Idomeni verspreiden zich over Noord-Griekenland. Sommigen gaan naar officiële opvangcentra, anderen duiken onder. Overal heerst chaos.

Column Sheila Sitalsing: Het paradepaardje van de PvdA, het kinderpardon, loopt mank (+)

Gisteren stonden de nieuwe Mauro's in Den Haag op het Plein met een verzoekschrift aan de leden van de Tweede Kamer. Kinderen die hier niet mogen zijn, omdat er onoverkomelijke problemen zijn met hun asielaanvraag, maar ondanks die papieren werkelijkheid hier toch gewoon wonen, naar school gaan, vriendjes hebben, en dat al zo lang dat de herinnering aan het oord dat hun ouders jaren geleden ontvluchtten iets uit een andere wereld is.

De man die de Franse regering in de tang houdt (+)

De vakbondsbaas die de Franse regering in de tang houdt, is 'een van de jongens', niet te beroerd om zelf een autoband in het vuur te gooien.

Algemeen directeur van MOJO Concerts Wilbert Mutsaers. Beeld Daniel Cohen
Algemeen directeur van MOJO Concerts Wilbert Mutsaers.Beeld Daniel Cohen

Hoog tijd voor vrij verkeer van kennis en data in Europa (+)

Als we geloven dat investeringen in kennis economische groei bevorderen, moeten we er ook voor zorgen dat die kennis optimaal wordt gebruikt. Dat vraagt iets van universiteiten, uitgeverijen en overheden.

Ronde van Italië Italiaan mist drama in Kruijswijk (+)

De Italianen bekijken de onoverwinnelijke Steven Kruijswijk met veel respect. Maar nog niet met liefde. Daarvoor is de renner te gewoon, te weinig uitgesproken. 'Hij is geen protagonista.'

Erik van Muiswinkel (54) over zijn afscheid van de hoofdpiet (+)


'Ik geloof oprecht dat het Sinterklaasjournaal nog zal veranderen. Ik ben een Sinterklaasfreak, ik ken de hele geschiedenis. Deze pietfiguur, die is pas laat in het verhaal beland. En deze 19de-eeuwse karikatuur zal binnen vijf jaar verdwijnen. Die Piet was een passant.'

Plusteken bij een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden