Begeleidingsteam Agassi krijgt speciale plaats

Enkele maanden voor de Australian Open vroeg het team dat Andre Agassi omringt of ze in 2001 dezelfde plaatsen mochten innemen als in 2000....

Van onze verslaggever John Volkers

Het ging om drie plastic zitjes. Maar voor het verlenen van de gunst moest de organisatie overleggen met de internationale tennisjournalistenclub ITWA. Die ging uiteindelijk snel akkoord.

En zo zaten twee weken lang coach Brad Gilbert, vriendin Steffi Graf en fitness-trainer Gil Reyes naast elkaar op rij K van de perstribune. De rij werd door over ijverige suppoosten beschermd tegen al te opdringerige tennissupporters.

Meestal hield de luidruchtige Gilbert een plaatsje vrij tussen hem en buurvrouw Graf; gisteren bij de finale zaten ze door de toenemende drukte naast elkaar. Reyes, naast body-builder body-guard van Graf, hield ook gisteren een stoel afstand van de Duitse liefde van de directeur van de tennisonderneming.

Reyes, al twaalf jaar begeleider van Agassi, heeft een zo breed lijf dat het verdraaid lastig is naast hem plaats te nemen. Reyes zwijgt bij wedstrijden als het graf. Graf die nooit opstaat, ziet vooral instemmend toe en zegt af en toe hoorbaar 'mooie bal'.

Gilbert is de schreeuwlelijk die de come-ons er vlot laat uit komen. Hij heeft de taak Agassi bij de les te houden. De grootmeester is meestal de beste, maar soms zakt hij eventjes onbedoeld weg. Dan klinkt het van de perstribune - maar niemand die er nog van opkijkt - 'Rock', de bijnaam van de Las Vegas Kid. 'Right here, nice work, good feet' zijn Gilberts aanwijzingen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden