BEELDENDE KUNST

Jan Sierhuis exposeert in Museum Van der Togt (Dorpsstraat 50) in Amstelveen. Tot en met 25 februari, opening vanavond om 20 uur....

Spanning in balans is een tentoonstelling van de beeldhouwer Gjalt Blaauw in de Harmonie in Groningen. Tot en met 2 februari, opening vanmiddag om 17 uur.

Arjan van Arendonk maakt schilderijen op bedrukte stof. Flowers, fruit & animals, tot en met 25 februari in het Nederlands Textielmuseum in Tilburg.

Amplify in W139 in Amsterdam toont performances en werken die daaraan gerelateerd zijn. De kunstenaar gaat op zoek naar zijn identiteit en zet deze op het spel. Medewerking verlenen Peter Land, Tommy Olsson, Jens Haaning, Roi Vaara en Michael Curran. Tot en met 11 februari. Opening (met performance) vanavond om 21 uur.

Nieuw werk van Pieter Engels in Galerie Scheper (Herengracht 247) in Amsterdam. Tot en met 13 februari, opening zaterdag om 17 uur.

In het laatste weekeinde van de Werkman-tentoonstelling in het Groninger Museum is het pakhuis waar Werkman zijn druksels maakte toegankelijk voor publiek. Het Werkmanhuis is zaterdag en zondag open van 11 tot 17 uur, elk half uur een toelichting en rondleiding door stadshistoricus Beno Hofman.

Schilderijen van Lisa Couwenbergh in Galerie de Expeditie (Leliegracht 47) in Amsterdam. Tot en met 17 februari, opening zaterdag om 17 uur.

Litho's van Bram van Velde in de Catharinakapel in Harderwijk, van 13 januari tot en met 10 februari.

Een overzicht van het werk van Willem Keessen (1946-1993), beeldend kunstenaar en orthopaedisch chirurg in Utrecht. Van 13 januari tot en met 2 februari in het voormalige Museum voor Hedendaagse Kunst (Achter de Dom 14) in Utrecht.

In de Chassé Galerie in Den Bosch werk van de Canadese kunstenaar Jean Marois, tot en met 7 maart. Opening zaterdag om 15.30 uur.

De Stimuleringsprijs Beeldende Kunst van de gemeente Tilburg van 1995 is gegaan naar Sophie Apécéchéa, Merijntje van der Heijden en Reinaart Vanhoe. Zij exposeren hun werk in het Duvelhok (St. Josephstraat 133) in Tilburg. Van 15 januari tot en met 7 februari.

Landschap: over de horizon en andere grensgevallen is een tentoonstelling van Florette Dijkstra en Willem Speekenbrink. Van 14 januari tot en met 17 maart.

Armbanden, een bank en zeefdrukken van Marc Ruygrok bij Ars Usu (van Lennepweg 1) in Den Haag. Van 18 januari tot en met 20 februari.

Beelden en tekeningen van Arjanne van der Spek, tot en met 4 februari in Kunstcentrum De Gele Rijder in Arnhem.

Een installatie van Sabrina Lindemann in het Haags centrum voor beeldende kunst Stroom in Den Haag. Tot en met 10 februari, vanaf vandaag.

Nog lopende exposities

Het retrospectief van Franz von Stuck, Eros & Pathos in het Van Goghmuseum in Amsterdam, is verlengd tot en met 17 maart. Schilderijen, beelden en meubelen.

Rotterdamse meesters, schilderijen en grafiek uit de jaren 1950-1960 door Dolf Henkes, Daniël den Dikkenboer, Jan Goedhart en Willem Chabot. Tot en met 28 januari in het Centrum voor Beeldende Kunst-Artoteek Rijnmond in Rotterdam.

In het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam (Nieuwe Binnenweg 75) bouwde Hans Citroen een 'kunstenaarsatelier', waarin hij een keuze uit zijn eigen kunstverzameling toont. Tot en met 28 januari.

In de serie New Dutch Sculptors heeft Job Koelewijn het Glazen Huis in het Amsterdamse Amstelpark getransformeerd tot een fundament van een nieuw huis. Tot en met 2 februari.

Grafiekwinkel Inkt (Prinsegracht 20) in Den Haag presenteert Aboriginal Art, kunst van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Tot en met 7 februari.

In Galerie Oele (Lijnbaansgracht 314) in Amsterdam Body-work, werken van veertien kunstenaars die het menselijk lichaam of delen daarvan als beeldbepalend element gebruiken. Tot en met 7 februari.

Beeldplaatsen, recente tekeningen en bronzen beelden, van Arno Kramer in Galerie Rob de Vries (Koolsteeg 2a) in Haarlem. Tot en met 28 januari.

In Kunstcentrum De Twee Wezen in Enkhuizen A short vamp through recent work van Simon Ferdinando. Tot en met 4 februari.

Nieuwe beelden en tekeningen van David Nash in Art Affairs (Lijnbaansgracht 316) in Amsterdam. Tot en met 10 februari.

Era van den Top, Yolande van Bruggen, Yoka Voorbach, Rinn Mervel, Henk van de Berg en Ad Vroegindeweij exposeren bij de stichting VBK (Voorstraat 396) in Dordrecht. Tot en met 28 januari.

Tekeningen, schilderijen en objecten van Otto Egberts in MK Expositieruimte (Witte de Withstraat 53) in Rotterdam. Tot en met 4 februari.

Piet Dirkx, Hans Ebeling Koning, Moritz Ebinger, Roland Sips, Elizabeth de Vaal en een kleine zestig andere kunstenaars exposeren bij Jansen en Kooy (Kerkstraat 301) in Amsterdam. Tot en met 17 februari.

Nieuw behang van Madeline Maus en Miniaturen & glazuren van C. Unverzagt in Galerie De Schone Kunsten (Zocherstraat 1-d) in Haarlem. Tot en met 17 februari.

ViaGalerie (Noordeinde 14) in Den Haag toont met honderd werken '47 jaar grafiek' van Corneille. Tot en met 31 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden