BEELDENDE KUNST

In Musis Sacrum in Arnhem tot en met 5 september grafisch werk van Picasso. Met ruim driehonderd van zijn 'vergeten' werken....

Hof van Twente is een kunstmanifestatie in Diepenheim, die op 21 juni begint met de film Glimlach van een zomernacht van Ingmar Bergman. Op 22 juni van twee uur 's middags tot 23 juni twee uur 's nachts - rond de zonnewende - performances, demonstraties, workshops (fotografie, beeldhouwen, raku-keramiek), lezingen, bronsgieten, veel muziek en straatttheater.

In Galerie Fons Welters (Bloemstraat 140) in Amsterdam nieuw werk van Job Koelewijn, tot en met 13 juli. Opening zaterdag om 17 uur.

In Het Markiezenhof in Bergen op Zoom een jubileumtentoonstelling van de Vereniging van Beroeps Beeldende Kunstenaars Zuid-Nederland, die twintig jaar bestaat. Tot en met 25 augustus, opening zaterdag om 15 uur.

In de serie 'over schilderkunst' in het Dordrechts Museum van 23 juni tot en met 25 augustus een tentoonstelling van Richard Brouwer, die in 1993 de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst ontving.

In de binnenstad van Hengelo werden negenentwintig etalages van winkels, banken, apotheken en warenhuizen ontruimd voor het werk van vierentwintig kunstenaars. Windows 96 wordt zondag om 13 uur in café de Appel geopend en duurt tot en met 21 juli.

In De Stadshof, museum voor naïeve en outsider kunst, in Zwolle van 23 juni tot en met 6 oktober panelen en objecten, beschilderd door 'melkvaarder' Ruurd Wiersma.

In het Singer Museum in Laren Sjoerd de Vries; het naakt, het landschap, het portret. De Friese kunstenaar bezocht slechts kort de kunstacademie en ontwikkelde zich verder als autodidact. De Vries hanteert een heel eigen techniek waardoor zijn tekeningen doen denken aan fresco's. Van 23 juni tot en met 18 augustus.

Many true stories in de Bergkerk in Deventer bestaat uit installaties van Mathilde ter Heijne en poëtische verhalen van Sam Samore. Tot en met 25 augustus.

Nog lopende exposities

Het Venusproject van beeldend kunstenaar Henk van Vessem en dichter Jana Beranova - 584 schilderijen en evenzoveel dichtregels - in de Laurenskerk in Rotterdam is nog te zien tot en met 29 juni.

Joie de vivre is een overzicht van tekeningen, grafiek en keramiek van Pablo Picasso in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tot en met 1 september.

Op verzoek van Rudi Fuchs dook Gerrit Komrij in de depots van het Stedelijk Museum in Amsterdam op zoek naar werken die zelden of nooit geëxposeerd worden. Hij koos met name schilderijen uit het begin van deze eeuw, 'alles wat ik graag boven mijn bed zou willen hangen.' Kijken is bekeken worden, tot en met 25 augustus.

Zaterdag en zondag opnieuw een Atelierroute voor Eindhoven en omgeving. Meer dan 250 kunstenaars, vormgevers en architecten stellen hun ateliers, werk- en presentatieplekken open. De Krabbedans is het centrale informatiepunt.

Ger van Elk kreeg vorige week de J.C. van Lanschotprijs voor de Beeldhouwkunst 1996. In het Kröller-Müller Museum in Otterlo tot en met 11 augustus ter gelegenheid daarvan een keuze uit Van Elks oeuvre.

Papierwerken van Dineke van Huizen in het Centrum Beeldende Kunst, in Rotterdam. Sideseeing, tot en met 30 juni.

In het Oude Raadhuis in Aalsmeer Internationale Hedendaagse Grafiek met werk van Armando, Lucebert, Brice Marden, Panaramenko, Man Ray, Andy Warhol en anderen. Tot en met 14 juli.

In het Oude Kerkje in Kortenhoef tot en met 29 juni een overzichtstentoonstelling van de post-impressionistische schilder Floris Verster (1861-1927).

In Artspace Witzenhausen (Laurierstraat 41) in Amsterdam tot en met 29 juni de installatie House of Earthly Delights van Arjen Lancel. Over 'ware liefde in de setting van een horrorachtig sprookje'.

Some Things Brought to Hand is een overzicht van multiples van Lawrence Weiner uit de periode 1968 tot 1995. Tot en met 18 augustus in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar ook The Bookshop Piece van Liesbeth Bik, Peter Fillingham en Jos van der Pol is te zien. Zij maakten een reconstructie van een kunstafdeling van de boekwinkel van het Institute of Contemporary Arts in Londen (tot en met 8 september).

Een overzichtstentoonstelling van de Antwerpse schilder Eugeen Van Mieghem in kunsthandel Rueb (Banstraat 4) in Amsterdam. Tot en met 29 juni.

Werken op papier van Margriet Thissen in galerie Jansen & Kooy (Kerkstraat 301) in Amsterdam. Tot en met 13 juli.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden