BEELDENDE KUNST

In Stadsgalerie Gouda van 20 augustus tot en met 9 september grafiek uit Estland...

't Schippershuijs in Gouda organiseert een verkooptentoonstelling van zeefdrukken van schilderijen, gemaakt door jazztrompettist Miles Davis. Opening zondag om 15.30 uur, daarna te bezichtigen op 27 en 28 augustus en 3 en 4 september.

Tot en met 28 augustus (donderdag tot en met zondag van 14 tot 21 uur) in het oude slachthuis in de 1e Hugo de Grootstraat in Amsterdam List en bedrog, met werk van 21 kunstenaars.

Op de tentoonstelling Meeting of the twain in de Oude Kerk in Amsterdam hangen Japanse rolschilderingen naast werken van hedendaagse kunstenaars uit Amerika, Japan, België, Rusland, Israël en Nederland. Tot en met 4 september, vanaf vandaag.

De kunstroute Man voor man nodigt kunstenaars uit 'hun mannelijk ego via hun kunst' te etaleren. Jan Starken, Rob Scholte, Seymour Likely, Rob Schröder, Jurriaan van Hall, Peter Giele, Peter Klashorst en andere 'mannen van de jaren negentig' exposeren in een elftal herenmodezaken in Amsterdam, waaronder Tip de Bruin, Tothem underwear en Manstore. Van 25 augustus tot en met 10 september.

Schilderijen van Sikko Mulder en keramiek van Anne Kemerink en Liduine Wauters in Galerie Jan van Munster, Den Haag. Tot enmet 18 september, opening zondag om 14.30 uur.

In de Gele Rijder in Arnhem exposeert Laila Meliani tot en met 4 september.

Schilderijen van Pierre Alechinsky uit particulier bezit in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen. Tot en met 18 september.

In het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen Jugendstil-keramiek van de Arnhemse Fayencefabriek en een overzicht van de fabriek De Distel. Tot en met 23 september.

Museum Het Kruithuis in Den Bosch toont een overzicht van kunstaardewerkfabriek Regina uit Gouda (tot en met 4 september); tot en met 6 november in het Kruithuis ook keramiek, beadwork en muurschilderingen door Zuidafrikaanse kunstenaars.

In Museum Flehite in Amersfoort Mondriaan als aansteker, een overzicht van 'gebruik en misbruik van een kunstenaar': de invloed van Mondriaan en De Stijl op mode, interieurs, gebruiksartikelen en reclame. Tot en met 18 september.

Art Deco aardewerk van de Engelse kunstenares Clarice Cliff, tot en met 5 september in Museum het Princessehof in Leeuwarden.

Laatste weekeinde voor Ik + De Ander, dignity for all: reflections on humanity, de tentoonstelling van het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Artimo in de Beurs van Berlage in Amsterdam over menselijke waardigheid.

In de Glass Video Gallery, ofwel video-paviljoen aan het Hereplein in Groningen, een installatie van Urs Pfannenmüller, Landing. Tot en met 15 oktober.

Aan de beeldententoonstelling in de tuin van Galerie de Beerenburght van Danielle de Vreeze in Eck en Wiel werken mee Joost Barbiers, Karin Beek, Leendert Buth, Marion Jacobse, Gustav Meist, Henny van Overbeek, Frits Vanèn en vele anderen. Tot en met 16 oktober, donderdag tot en met zondag.

Brutti Gusto in Rotterdam toont het eindexamenwerk van Frank Bruggeman, die afstudeerde met een opvallende vazenserie. Tot en met 31 augustus.

Bij KIS, Artful Facilities in Amsterdam afstudeerwerk van vier academies (Rietveld, d'Witte Lelie, Artemis en het Houtcollege). Tot en met 4 september.

Yksi in Eindhoven toont het eindexamenwerk van de academies in Arnhem, Breda, Den Bosch en Utrecht: schalen, krukjes, tafel en stoelen en kannen. Tot en met 16 september.

De historicus L.J. Booij deed onderzoek naar het leven en werk van de vader van Piet Mondriaan, die zich bezighield met politiek, onderwijs en de tekenkunst. In het Mondriaanhuis in Amersfoort een tentoonstelling over Mondriaan senior. Tot en met 4 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden