BEELDENDE KUNST

Arti et Amicitiae, Rokin 112, presenteert onder de titel Spiegelbeeld 150 zelfportretten van leden van de kunstenaarsvereniging. Van 23 augustus t/m 20 september....

Amsterdam

Galerie Ga, galerie voor kringloopkunst aan de Weesperzijde 32, verlaat het monumentale pand. Maar niet voordat er nog een veiling van is gehouden. Zaterdag vanaf 16 uur een veiling van werk van honderd kunstenaars die ooit in Ga geëxposeerd hebben. Veilingmeester is Bob Fosko. 's Avonds feest.

Het kunstenaarscomplex Nieuw & Meer, dat ligt op een landtong tussen het Nieuwe Meer en de ringvaart van de Haarlemmermeer, viert zijn 10-jarig bestaan met de manifestatie Archipel. Twaalf kunstenaars maakten tien kunsteilanden, die zwemmend of per boot bereikbaar zijn. Tot en met 6 september van zonsopgang tot zonsondergang te bezichtigen. Vandaag, vrijdag en zaterdag elke avond een film in de openlucht.

Laatste weekeinde voor twee tentoonstellingen in het Stedelijk Museum: het overzicht van reliëfs van Ad Dekkers, en From the Corner of the Eye, een tentoonstelling van veertien kunstenaars die aspecten van homoseksualiteit in hun artistieke overwegingen betrekken.

Rijksmuseum: Van tempera naar olie is een tentoonstelling over de Venetiaanse schilderkunst, met name aan de overgang van ei- naar olieverf, en van hout naar linnen doeken, t/m 30 augustus.

In het Koninklijk Paleis een tentoonstelling over de gevolgen van de Vrede van Munster, Een vredesmonument na tachtig jaar oorlog (t/m 6 september).

Bergen

'Land bij de Zee' is de titel van een tentoonstelling in het gemeentehuis van Bergen waaraan onder anderen Eric Beets, Jurriaan van Hall, Peter Klashorst en James Turrell deelnemen. Tot en met 30 augustus.

Enschede

Onder de titel Van oog zoo fiks, van hand zoo juist presenteert Rijksmuseum Twenthe achttiende-eeuwse prenten en tekeningen uit de eigen collectie. Van 22 augustus tot en met 20 september.

Eindhoven

Het Van Abbe Museum toont een overzicht van René Daniëls in het nieuwe, tijdelijk onderkomen tegenover het PSV-stadion, t/m 30 augustus.

Hengelo

Kunstzaal Hengelo, Industriestraat 17a, presenteert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan werk van de Hengelose Cobra-schilder Theo Wolvecamp (22 augustus t/m 27 september). In de voormalige staalgieterij Dikkers, Esrein 6-16, die zo'n 4000 m2 beslaat, de hedendaagse kunst-manifestatie 'Home is where the Heart is . . . on the Bus' (23 augustus t/m 20 september).

Muiden

Op het Muiderslot vanavond, vrijdag- en zaterdagavond het 'pruimenfestival' met muziek en echte pruimentaart. In de tuinen beelden van Sjoerd Buisman en bronzen bloemstillevens van Heleen Levano.

Nijmegen

George Manak liep een alternatieve 4-daagse: vier dagen, 40.000 stappen per dag om het winkelblok van winkelier Ohmann-Fremery in de Nijmeegse binnenstad. Dagelijks passeerde hij de winkel 170 keer, wat hij steeds vastlegde op video. Het werk is een van de 33 kunstinstallaties in winkeletalages in de binnenstad tijdens de Beeldende Kunst in de Etalage 1998, van 20 augustus t/m 13 september.

Blikkunstenaar Theo Berlie houdt uitverkoop: 'Leftovers' in de Centrale Hal van de B-faculteit, Toernooiveld 1, van 24 augustus t/m 9 oktober.

Rotterdam

Kathrin Böhm realiseerde tijdens een verblijf in het gastatelier van Het Wilde Weten een kunstwerk op de Maasvlakte. Vandaag vertrekt om 17 uur een bus vanaf Het Wilde Weten, Robert Fruinstraat 35, naar het werk van Böhm. Tot en met 29 september. Informatie: 010-4775095.

Tilburg

Stichting de Pont presenteert t/m 18 oktober de helse, hallucinerende tekeningen van Rob Birza.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden