BEELDENDE KUNST

Amsterdam..

Van 13 t/m 17 juli in de RAI het 8ste International Ceramic Symposium met op de begane grond de keramische vak- en kunstbeurs Arts and Resources Fair, en op de eerste verdieping standjes met keramiek van de internationale kunsthandel.

Ceramic Millenium: ook het Stedelijk Museum besteedt aandacht aan keramiek met 541 Vazen, Potten, Plastieken en Serviezen uit de collectie, t/m 12 september.

Ceramic Millennium: SBK op het Bickerseiland presenteert in 'Summer Ceramics' werk van Nick Renshaw en Gertjan van der Stelt. Van 11 juli t/m 15 augustus.

Ceramic Millennium: Art Kitchen Gallery, Herengracht 160, toont onder de titel Super Blue werk van Ben Oostrum, Hugo Kaagman, Pauline Wiertz, Anita Wong en Raul Marroquin, van 10 juli t/m 31 juli.

Ceramic Millennium: De Gerrit Rietveld Academie toont keramiek uit de periode 1982 tot 1998, ter gelegenheid van het afscheid van de coördinator van de afdeling keramiek Henk Trumpie. Van 12 juli t/m 15 september.

Ceramic Millennium: Paola Antonelli, conservator design van het Museum of Modern Art in New York, en Jaco Saurwalt, manager fabrication technology van Energie Centrum Nederland, spreken maandag om 19.30 uur in het Vormgevingsinstituut over technisch keramiek. In het instituut is t/m 30 juli een tentoonstelling ingericht met recente producten waarin technisch keramiek is toegepast.

Ceramic Millennium: werk van dertig keramisten in galerie Carla Koch, Prinsengracht 510, t/m 31 juli.

De beelden en installaties die vanaf 10 juli (20 uur) in het Consortium aan de Oostelijke Handelskade 29 zijn samengebracht, lijken er alles aan te willen doen om uit hun isolement te komen. Meanwhile...(hush-hush), t/m 8 augustus.

Nieuwe schilderijen van Alexandra Brown, Cor Groenenberg, Martin Reukauf en Sanna Leupen, van 10 juli t/m 21 augustus bij Amsterdam Young Artist Circuit, Keizersgracht 166.

Artoteek Oost, 3de Oosterparkstraat 201, presenteert recente video- en mediakunst van Tobias Schalken, Jasper van den Brink, Gerald van der Kaap, Jeroen Kooijmans, Bill Spinhoven en Arjen Wijgergangs. Van 8 juli t/m 7 augustus.

Vernieuwd Van Gogh t/m 5 september in het Van Gogh Museum. De opening van de nieuwe vleugel wordt luister bijgezet met een grote tentoonstelling over Theo van Gogh, de broer van Vincent die tevens kunstverzamelaar en -handelaar was. Werken van o.a. Corot en Daubigny, en topwerken van Gauguin, Degas, Monet, Pisarro, Redon en Renoir.

Rijksmuseum: voor Het Nederlandse stilleven - 1550-1720 zijn in de Zuidvleugel bruiklenen uit de gehele wereld samengebracht, t/m 19 september.

Assen

Georg Rueter (1875-1966) is bekend vanwege zijn geschilderde portretten. Minder bekend is dat hij boekomslagen, affiches en glas-in-loodramen ontwierp. Het Drents Museum toont zijn oeuvre, van 11 juli t/m 12 september.

Den Haag

Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, toont schilderijen van Marleen Felius en Jan Blommerde, 10 juli t/m 2 augustus; de zomertentoonstelling met grafisch werk van 35 leden van het schilderkundig genootschap van Pulchri. Tot en met 1 augustus.

Leiden

Het Centrum Beeldende Kunst vroeg beeldend kunstenaar Caspar Berger een installatie te realiseren in de monumentale Boterhal van de Leidse Waag (Aalmarkt 21). Familie bestaat uit een beeldengroep in was en een aantal fotografische afbeeldingen. Van 10 juli t/m 29 augustus.

Rotterdam

Het Centrum Beeldende Kunst presenteert van 9 juli t/m 3 augustus vrij werk van ontwerper Benno Wissing. Het centrum sluit daarmee aan op een tentoonstelling over Wissing in Museum Boijmans,in het kader van het 150-jarig bestaan van het museum. Benno Wissing, een van de voormannen van het spraakmakende ontwerpbureau Total Design, ontwierp veel drukwerk en tentoonstellingen voor het museum.

Museum Boijmans Van Beuningen: met 150 jaar Museum Boijmans Van Beuningen besteedt het museum uitgebreid aandacht aan de particuliere verzamelaars die de collectie groot hebben gemaakt, t/m 29 augustus.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden