BEELDENDE KUNST

Art Primeur is een tentoonstelling van pas afgestudeerde kunstenaars, afkomstig van alle Nederlandse hogescholen voor de kunsten. Vorig jaar in Amsterdam (Beurs van Berlage), dit jaar in het Congresgebouw in Den Haag....

Works on paper 1957-1994 van de Amerikaanse kunstenaar Sam Francis, van 30 maart tot en met 15 mei in Galerie Delaive (Spiegelgracht 23) in Amsterdam.

In het Centrum Beeldende Kunst Groningen een installatie ('Piazza') van Nicolas Dings en schilderijen van Henriëtte van 't Hoog. Van 2 tot en met 28 april.

Joachim Bandau exposeert aquarellen en beelden in Art Affairs (Lijnbaansgracht 316) in Amsterdam. Tot en met 18 mei, opening zaterdag om 17 uur.

Open your mind is een tentoonstelling van Ursula Pahnke-Felder in het Stedelijk Museum Roermond. Ze combineert metaal, polyurethaann, katoen en gips op een onverwachte manier en beschildert ze. Van 30 maart tot en met 16 juni in Stedelijk Museum Roermond.

Nieuwe schilderijen van de Deense Cobra-kunstenaar Carl-Henning Pedersen in Galerie Willy Schoots (Willemstraat 27) in Eindhoven. Tot en met 1 juni, opening zondag om 15 uur.

Wim Zurné exposeert Vissen bij Von Oberbach (Beekstraat 7) in Arnhem. Van 31 maart tot en met 29 april.

Schilderijen van de Tsjech Christian Ludwig Attersee bij Link (Smidswater 15) in Den Haag. Tot en met 12 mei.

In Galerie Lieve Hemel (Vijzelgracht 6) in Amsterdam houten objecten van Livio de Marchi. Van hout, van 30 maart tot en met 4 mei.

De Boterhal in Hoorn was vroeger een pesthuis. Beeldend kunstenaar Godelieve Smulders heeft zich door de ruimte laten inspireren voor Pestkop, een monumentale kop van was die tot en met 21 april in de de Boterhal tentoongesteld wordt.

Schilderijen en werken op papier van Harrie Gerritz en beelden van Hans Kooi in Seasons Galleries (Toussaintkade 70) in Den Haag. Van 31 maart tot en met 21 april.

Galerie Nouvelles Images (Westeinde 22) in Den Haag heeft vanaf 30 maart drie nieuwe tentoonstellingen: schilderijen en werken op papier van zowel Uwe Poth als German Stegmaier en nieuwe beelden van Eduard Wind. Tot en met 1 mei.

Galerie In Situ uit Aalst presenteert haar kunstenaars, onder wie Joseph Semah, Matthias Groebel, Regine Schumann, Dario Urzay en Orla Barry in de Watertoren CHK in Vlissingen. Tot en met 14 april.

De tentoonstelling van Maria Roosen in Galerie Fons Welters (Bloemstraat 140) in Amsterdam heet Jeuk, 'iets van heel dichtbij, iets wat in de weg zit'. Van 30 maart tot en met 4 mei.

Texaco Love is een project van Anna Best, geïnspireerd door de 'absurde glamour' van de tankstations. Tot en met 28 april in Casco (Oudegracht 366) in Utrecht. Opening zaterdag om 16 uur.

In Galerie Ramakers (Toussaintkade 70) in Den Haag tekeningen en schilderijen van Mat van der Heijden. Tot en met 21 april, opening zondag om 15 uur.

Nog lopende exposities

Op de gevel van het voormalig Philipsgebouw aan de Eindhovense Emmasingel, beter bekend als "de Witte Dame", worden op een gigantisch scherm dia's geprojecteerd van kunstenaars uit de hele wereld. De huid van de Witte Dame, tot en met 2 april. Na zeventig jaar zal het gebouw een nieuwe bestemming krijgen. Het gaat onderdak bieden aan instellingen op het gebied van design, informatie en kunst.

Rommert Boonstra heeft op de tentoonstelling In het licht van de tijd het begrip tijd als uitgangspunt genomen. Tot en met 7 juli fotowerken van zijn hand in het Nederlands Goud-, Zilver-, en Klokkenmuseum in Schoonhoven.

In het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen een overzichtstentoonstelling van de beeldhouwer Arthur Spronken. Tot en met 8 september.

De eerste tentoonstelling van de nieuwe directeur van Witte de With, Bartomeu Marí, bestaat uit presentaties van Yvonne Drögel-Wendel, Christoph Fink, Sigalit Landau en Ana Prada. Voorwerk 5, tot en met 19 mei.

Beelden van het Heilig Hart, Maria en wijwaterbakjes. In het Museum Catharijne Convent in Utrecht een expositie over het alledaagse 'rijke Roomse leven 1900-1950'. Tot en met 30 juni.

Pronkkamers is een expositie over verzamelen en fraaie snuisterijen. Zoals zeventiende-eeuwers in kabinetten verzamelingen uitstalden, toont kunstenaar Krien Clevis in de Pronkkamer Uden een aantal eigentijdse verzamelingen. Tot en met 5 mei.

Het Stedelijk Museum Schiedam heeft in Fragmenten van een nieuwe lente schilderijen op stof van Wilma Kuil samengebracht met textielconstructies uit jaren 1966-1979 van Anna (Verweij-Verschuure). Tot en met 5 mei.

In De Zonnehof in Amersfoort aquarellen en projekten van de Berlijnse beeldend kunstenaar Norbert Radermacher. Tot en met 21 april.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden