Beelden in de tuin van het Rijksmuseum

Call of the mallN

Hoog Catharijne en het Centraal Station in Utrecht. Van 20/6 t/m 22/9.

callofthemall.nl

Nieuwe internationale kunstmanifestatie in het centrum van Utrecht. In de gangen, op daken en pleinen van winkelcentrum Hoog Catharijne en het Centraal Station zijn nieuwe werken te zien van ruim 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland, onder wie Christian Jankovski, Robbie Cornelissen, Gabriel Lester, Melle Smets, Sylvie Fleurie en Henrik Vibskov.

René LaliqueN

Gemeentemuseum Den Haag. Van 22/6 t/m 10/11.

gemeentemuseum.nl

Voor het eerst is een grootschalige tentoonstelling met ruim honderd werken van René Lalique in Nederland te zien. De exclusieve objecten van de Franse juwelenontwerper en glaskunstenaar zijn het symbool van luxe uit de tijd van de Art Nouveau en Art Deco. Aan de hand van zijn oeuvre wordt uitgebreid ingegaan op zijn Nederlandse clientèle, zijn opdrachtgevers en hoe zijn werk hier werd ontvangen.

Great expectationsN

ICKamsterdam. Op 22/6 onder de luifel van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

stedelijk.nl

Dansperformance van ICKamsterdam o.l.v. choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten om te vieren dat de culturele instellingen rond het Museumplein hun deuren weer hebben geopend. De vijf dansers belichamen elk een andere instelling.

Ode aan de koeN

Dordrechts Museum, 22 en 23/6.

dordrechtsmuseum.nl

Het Dordrechts Museum brengt een ode aan de koe. Het middelpunt is het schilderij Hollands landschap (1883) van Willem Roelofs, dat onlangs werd aangekocht. Er zijn rondleidingen waarin veestukken vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken: door de ogen van een kunsthistoricus, een bioloog, de stadsdichter en een rundveedeskundige.

Henry MooreN

De tuinen van het Rijksmuseum in Amsterdam. Van 22/6 t/m 29/9.

rijksmuseum.nl

Vooral in de naoorlogse jaren verwierf de Britse kunstenaar Henry Moore (1898-1986) wereldfaam met zijn (half-)abstracte sculpturen. Daarnaast vormt de halfopgerichte menselijke figuur (Reclining Figure) een centraal thema in zijn oeuvre. In de tuinen van het rijksmuseum zijn deze zomer twaalf van zijn werken in brons en fiberglass te zien.

Giorgio Morandi

Bozar, Brussel. T/m 22/9.

bozar.be jjjjj

Overzichtstentoonstelling van het werk van schilder Giorgio Morandi, die een van de mooiste oeuvres van de 20ste eeuw produceerde. Levendig, al komt er geen mens op voor. 'Allemaal naar Brussel', tipt Volkskrant-recensent Stefan Kuiper.

CAUCHY HORIZONS

Schunk*, Heerlen. T/m 4/8.

schunk.nl jjjjj

Martine Stig geeft een kijkje in de toekomst in haar foto's van vier steden in transitie: Tunis, Shenzen, Genève/CERN en Athene. Mooie vormentaal en ragfijn gevoel voor detail en kleur.

DANS OP DE VULKAAN

Museum de Fundatie, Zwolle. T/m 15/9.

museumdefundatie.nl jjjjj

Tentoonstelling over kunst en leven in de Republiek van Weimar geeft een haarscherpe blik op het interbellum.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden