Bedrijven en overheid hebben 158 duizend banen te vergeven

Nederland heeft meer banen te vergeven dan ooit tevoren. Bedrijven en overheid hebben samen 158 duizend banen in de aanbieding....

Van onze verslaggever

Van de vacatures staat volgens een vuistregel van statistici meer dan de helft, circa 75 duizend, langer dan drie maanden open.

De banengroei lijkt een lonkend perspectief voor de miljoen uitkeringsgerechtigden. Het manna gaat echter aan hen voorbij. Werkgevers geven de voorkeur aan extra loonsverhogingen voor ervaren werknemers en aan ervaren buitenlanders. Een groep uitkeringsgerechtigden is kansloos. De gemeente Tilburg wil enkele honderden mensen in de bijstand vrijstellen van de sollicitatieplicht.

Dat is opmerkelijk, want het tekort aan werknemers dringt nu ook door in bedrijven met simpel, ongekwalificeerd werk. Het CBS noemt vooral de detailhandel en de horeca als banenaanbieders.

De Bloemenveiling Aalsmeer trekt consequenties uit het tekort aan vakantiekrachten. Het heeft uitzendbureau Randstad opdracht gegeven de lonen te verdubbelen. Het gaat om vakantiekrachten die de vaste krachten in de zomer vervangen. Tuinders in de omgeving overwegen ook een extra loonsverhoging als tegenzet. Anders kunnen zij geen vakantiekrachten meer krijgen.

In Aalsmeer doet de markt zijn werk. Randstad kan niet zeggen of meer bedrijven hun budget verhogen voor het binnenhalen van uitzendkrachten. 'Bij de bloemenveiling is de situatie acuut. Ik heb geen overzicht over andere opdrachtgevers', aldus een woordvoerder.

Bedrijven met vacatures voor vast werk lijken terughoudend te zijn met forse loonsverhogingen. In de detailhandel steeg het aantal vacatures dit voorjaar met een kwart tot 29 duizend. Samen hebben de winkeliers consequenties getrokken. Volgens het CBS zijn de CAO-lonen in de detailhandel sinds 1990 het hardst gestegen.

Individuele bedrijven doen daar officieel geen schepje bovenop. Albert Heijn bijvoorbeeld zegt terughoudend te zijn met extra lokkertjes. 'We hebben uitstekende, concurrerende arbeidsvoorwaarden', zegt de woordvoerster.

Toch hengelen bedrijven met succes naar elkaars werknemers. Het aantal baanwisselingen steeg dit voorjaar bijna tot recordniveau. Liefst 204 duizend mensen wisselden van baan, net iets minder dan het record van 211 duizend van vorig najaar. 'Loon is dan toch een belangrijke drijfveer', zegt de woordvoerder van het CBS, 'maar vergeet ook het vinden van een nieuwe uitdaging en het zoeken naar een nieuwe omgeving niet als drijfveren voor een baanwisseling.'

De werkgevers hebben ook het buitenland ontdekt als visvijver voor geschikt personeel. Volgens de werkgeversorganisatie AWVN zijn er in Nederland dagelijks 'tienduizenden' Engelsen, Ieren, Belgen en Duitsers aan de slag. Het zou hier vooral gaan om gekwalificeerd personeel in de bouw en de industrie.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden