Bedrijven berispt om zwangerschapsdiscriminatie

Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) heeft dinsdag vier bedrijven op de vingers getikt omdat ze arbeidsovereenkomsten met vier vrouwen niet hebben verlengd wegens zwangerschap. De bedrijven opereren in uiteenlopende sectoren, van zorg tot ict.

AMSTERDAM - Het gaat om filmbedrijf Infostrada Creative Technology, Stern Loopbaanadvies en de zorgbedrijven Logis P. en Stichting Sint Joris. Het CRM oordeelde gisteren dat zij vier vrouwen hebben gediscrimineerd. Het is in Nederland verboden om een contract niet te verlengen vanwege zwangerschap.

Volgens het CRM staan de vier zaken symbool voor een veel groter probleem. In 2012 bleek uit een onderzoek dat ruim 45 procent van de werkende vrouwen negatieve ervaringen had met zwangerschap op het werk. Het CRM zegt regelmatig klachten binnen te krijgen over zwangerschapsdiscriminatie. De mensenrechtenorganisatie deed vorig jaar in 20 zaken uitspraak.

Diverse experts zijn het erover eens dat verbetering niet in zicht is. 'Zwangerschapsdiscriminatie is een continu probleem,' zegt hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers. 'Het komt in alle fasen van de zwangerschap voor. Kennelijk snappen veel werkgevers nog niet dat ze beter kunnen investeren in goede werknemers, en dat een zwangerschap slechts een rimpeling is in een lange en succesvolle loopbaan.'

Hoewel uitspraken van het CRM niet bindend zijn, laat minister Asscher (Sociale Zaken) in een reactie weten dat hij verwacht dat de vier bedrijven de contracten verlengen. 'Als de werkgevers zich niet neerleggen bij het oordeel van het College, dan kunnen deze vrouwen naar de rechter', aldus Asscher. Voor zover bekend heeft het Openbaar Ministerie nog nooit een werkgever vervolgd voor discriminatie wegens zwangerschap. De minister laat weten dit voorjaar met nadere maatregelen te komen om discriminatie aan te pakken.

Narda Bouwer (32) is een van de vier vrouwen die zouden zijn gediscrimineerd. Ze vertelt dat ze net een half jaar in dienst was bij Stern Loopbaanadvies, toen ze hoorde dat haar contract voor een jaar werd verlengd. Ze was toen zwanger, maar besloot niets te zeggen. Een maand na haar bevalling zegt haar werkgever dat haar contract niet nog eens wordt verlengd. Ze kan meteen vertrekken. 'Hij verweet me dat ik zo snel zwanger was', vertelt Bouwer. 'Ik had moeten wachten.' Haar bedrijf was niet beschikbaar voor een reactie.

Directeur Arnold Vosters van Stichting Sint Joris zegt de uitspraak serieus te nemen. 'Wij zullen bekijken of dit slechts een specifieke situatie geldt, of dat we een beleidsmatige verandering moeten doorvoeren.' Logis P. wil nog geen commentaar geven.

Michiel van Duijvendijk, algemeen directeur van Infostrada Creative Technology, is niet van plan gevolg te geven aan de uitspraak. Hij is 'nogal verbaasd' over het oordeel. 'Het contract van deze mevrouw werd niet verlengd vanwege de kwaliteit van haar werkzaamheden, haar zwangerschap had daar niets mee te maken. Wij hebben hier jaarlijks vele dames die na hun zwangerschap gewoon weer aan het werk gaan.'

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden