BEDRIJFSRESULTATEN

WEGENER, uitgever van regionale dagbladen, nieuwsbladen, huis- aan huisbladen, tijdschriften en elektronische media in Apeldoorn, heeft de winst in 1994 met een kwart zien toenemen tot bijna 50 miljoen gulden....

Wegener schrijft de verbetering toe aan de verbetering van de efficiency, een verdere kostenbeheersing en lagere papierprijzen. De omzet nam toe van 782 miljoen in 1993 tot 875 miljoen gulden vorig jaar. De groei is vrijwel helemaal het gevolg van de overname van Sijthoff en de deelneming van Wegener in de Noordelijke Dagblad Combinatie.

De uitgeverij verwacht dat de winst in 1995 verder stijgt. Wegener denkt te kunnen profiteren van een groei van het aantal advertenties. De betaalde oplage van de dagbladen neemt naar verwachting niet toe. Vorig jaar steeg het advertentievolume van de dagbladen slechts licht, terwijl bij de nieuws- en huis-aan-huisbladen sprake was van een daling. Ook daalde de betaalde oplage van de dagbladen van Wegener. Bij de vaktijdschriften en de elektronische media staan de omzetten eveneens onder druk.

Wegener heeft het belang van 33,3 procent in Holland Advertising dit jaar uitgebreid tot 100 procent. Ook staat de uitgever op het punt nieuwsblad De Woerdense Courant en huis-en-huisblad De Brug over te nemen. Beide periodieken verschijnen in Woerden en omgeving. De Woerdense Courant heeft een betaalde oplage van 11.700 exemplaren en De Brug heeft een oplage van 10.500 exemplaren. Bij de kranten werken samen 20 mensen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden