Beckham drinkt whiskey in een groene tuxedo en Kirstie heeft een missie

Het is als voormalig stervoetballer bijna onmogelijk nog wat bij te verdienen, en Kirstie Alley kan meedoen met Boer Zoekt Vrouw.

David Beckham. Beeld getty
David Beckham.Beeld getty

David Beckham

Het is altijd even schrikken als je de woorden 'gepensioneerde voetballer' ziet staan bij een viriele jongen van 39, maar laten we realistisch wezen, David Beckham is met pensioen. En dan ga je andere dingetjes doen. Lucratieve dingetjes. Zoals reclame maken voor whisky.

Beckham nam een reclame voor Haig Club Whisky op met Guy Ritchie (de man die eeuwig bekend zal zijn als de ex van Madonna, maar die dus ook best een verdienstelijk regisseur is), waarin te zien is hoe Becks zich met een groep luxevrienden opmaakt om naar een feest in de Schotse Hooglanden te gaan. Gekleed in vol leder, rijdend op een motor, begeeft hij zich naar een hotel, alwaar hij een fles whisky opentrekt.

Niks mis mee, zou je denken.

Maar deze reclame zet kinderen, vonden een aantal klagers, aan tot het drinken van whisky.

Hoe dan precies? Welnu, Becks is een kinderidool, en als je die op tv een fles ziet opentrekken, is dat een verkeerd voorbeeld. Dat Beckham bij kinderen zo geliefd is, is logisch, want dat zijn alle succesvolle voetballers, maar hij heeft het afgelopen jaar zelfs een Nickelodeon Award gewonnen vanwege zijn sportlegende-schap. Betoogde de Advertising Standards Authority.

Zo maak je het gepensioneerde voetballers wel heel moeilijk om nog een zakcentje bij te verdienen.

De klacht werd na ampel beraad toch niet terecht gevonden en nu kan Beckham weer gewoon whisky drinken op tv. In een groene fluwelen tuxedo, uiteraard.

Kirstie Alley

Het is altijd nieuws als sterren een paar kilo's afvallen of aankomen, of als ze, zoals Kirstie Alley, al decennia jojoën tussen dik en dun. Maar wat bijzonder is, is als ze hun gewichtsverlies uitdrukken in lemuren.

Lemuren. Dat zijn die leuke apen die in Artis vrij rond lopen. Sympathieke beestjes. Niet groot, maar ook niet klein.

Kirstie viel, twitterde zij, drie lemuren af.

Dat vonden we wonderlijk.

Maar dit is de verklaring: Kirstie onderhoudt, behalve een ingewikkelde verhouding met haar lichaam, ook een aantal lemuren in haar eigen achtertuin.

Dat gegeven vinden we een stuk interessanter dan dat door Jenny Craig gesponsorde dieet waar Kirstie de komende weken ongetwijfeld bij elke verloren gram over zal twitteren. Wat Kirstie ook nog over de apen kwijt wilde, is dat ze al dertig jaar bij haar wonen (dat is dus al sinds Cheers!), dat ze in onderhoud 40 duizenddollar per jaar kosten en dat ze in haar testament opgenomen zijn.

De komende weken zullen er ongetwijfeld nog vele lemuren van Kirstie afvliegen en Kirstie heeft nog een missie dit jaar. 'Kirstie wants to hook up in 2015', zei ze op tv. Dat betekent: Kirstie wil seks in 2015.

Hé. Dat is opvallend. Kirstie praat over zichzelf in de derde persoon. Ze is 64. Ze wil seks in 2015.

Is Kirstie wellicht een heel goede partij voor de 65-jarige, inmiddels beruchte, supergeile, in de derde persoon over zichzelf pratende fruitboer Geert uit Boer Zoekt Vrouw?

Kirstie Alley. Beeld afp
Kirstie Alley.Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden