'Be Yourself. There Are Plenty of Others'

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen. Deze week: Wassila Hachchi en Recep Tayyip Erdogan.

Jossine Modderman en Arno Kantelberg
Wassila Hachchi - Recep Tayyip Erdogan Beeld .
Wassila Hachchi - Recep Tayyip ErdoganBeeld .

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws.nl

Wassila Hachchi opent haar website met de spreuk: 'Be Yourself. There Are Plenty of Others.' Deze banaliteit valt alleen maar te beamen, maar ik vat 'm hoor, Wass. Deze millennial is trouwens geboren in Rotterdam-Zuid, net als ik, maar genoeg gekeuveld. U kent deze politica als Het Kamerlid Dat Voor Hillary Clinton Ging Werken Zonder Dat Hillary Dat Wist. In mijn empirisch onderzoek naar haar kledingvoorkeuren kwam ik veel meisjesjurkjes tegen, soms zelfs in roze. Iets boven de knie, wat ze erg goed kan hebben, vaak met klokkende rok en eronder een dikke on-geile panty. De krullen completeren deze girly look. Van zo'n onschuldig lijkend meiske koop je wel vijf abonnementen op iets wat je niet nodig hebt - een vaardigheid die nuttig uitpakt in de politiek. Dit paarse nummertje oogt door de hakken al wat meer volwassen, al schiet ook het beeld van Tinky Winky over m'n netvlies. Het is een beetje gekunsteld, zo'n eenkleurig pak, en het lijkt ten onrechte van fantasie te getuigen. Maar spuuglelijk is het ook weer niet. Weet je Wass, nu je toch zat tijd en geld hebt, ga langs bij de winkel van Margreeth Olsthoorn in Rotterdam. Ze voert heerlijk eigenzinnige maar toch ook heel draagbare merken - van Raf Simons en Rick Owens tot een lading Scandinaviërs - waardoor je je pas écht onderscheidt van de rest.

null Beeld Jaco Klamer
Beeld Jaco Klamer

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Hij is recentelijk nogal in het nieuws, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, ook nogal in een controversiële context. De vraag die zich bij al die gelegenheden toch telkens opdringt is: heeft-ie nu wel of niet een snor? Ook op bovenstaand portret is de diagnose moeilijk te stellen. De goede man lijkt zijn snor net zo makkelijk te laten verdwijnen als zijn politieke tegenstanders, terwijl het moede hoofd - wallen waar Ebru Umar jaloers op zou zijn - al zo weinig versiering kent. Ook bovenop de Osmaanse bol is het immers een uitdunnende aangelegenheid, naar verluidt wel gekamd in de vorm van een halve maan.

Ik vind: een beetje dictator moet een onverschrokken snor bezitten. Want een boef is het natuurlijk wel, zij het niet eens een charmante boef, met een garderobe die qua doodsheid zijn uitstraling evenaart. Altijd donkere pakken zonder taillering; broeken met weliswaar een vouw, maar vooral ook veel kreukels; dassen met een zielloze strop; eeuwig dat lullige speldje in de revers... Nee, zo enthousiast als hij de knoet over de Koerden legt, zo futloos is de kledingkeuze van de Turkse leidsman. Gelukkig laat hij zich af en toe - op gepaste afstand - vergezellen door echtgenote Emine, die niet schroomt de ongetwijfeld ravissant zwarte manen in frisse kleuren te verpakken. Bij de laatste verkiezingen stemde 69 procent van de Turken in Nederland op deze muzelman. Tsja.

null Beeld Sebastian Castaneda /  AFP Photo
Beeld Sebastian Castaneda / AFP Photo

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden