BBC Dad geeft eindelijk antwoord op prangende vragen

De BBC-correspondent had wel degelijk zijn broek aan. En Barry Hay gaat zesmaal daags uit de kleren - virtueel dan.

Aaf Brandt Corstius
null Beeld BBC
Beeld BBC

O jongens, het is deze week alweer een jaar geleden dat BBC Dad bekend werd in de wereld. Of eigenlijk, dat BBC-correspondent Robert Kelly bekend werd als BBC Dad toen zijn peuterdochter, zijn baby en zijn vrouw die wanhopig achter de kinderen aanzat, zijn werkkamer kwamen binnenzeilen terwijl hij live verslag deed over Korea op tv.

In een interview met de site news.com.au geeft Kelly een jaar later antwoord op alle prangende vragen die het korte filmpje opriep, waaronder 'Vond u het vervelend dat iedereen dacht dat uw Koreaanse vrouw uw nanny was?' en 'Had u een broek aan tijdens het filmpje?'

Wat we in het fijne interviewtje te weten komen is dat Zuid-Korea een 'intense celebrity-cultuur' kent, waardoor Kelly nog steeds aanhoudend met mensen op de foto moet. 'Een politie-agent in Zuid-Korea hield me zelfs een keer aan om een selfie met me te maken.'

Kelly's werk heeft er bepaald niet onder geleden dat zijn gezin binnenviel tijdens een live verslag; hij wordt nu veel vaker gevraagd om comentaar te geven over Korea, ook door andere landen dan Engeland. Verder kreeg hij veel sympathieke reacties van ouders die hun werksituatie volledig herkenden in de video. En - uiteraard - van neonazistische trollen die hem een 'rasverrader' noemden omdat zijn vrouw Aziatisch is. Kelly heeft zich er trouwens niet druk om gemaakt dat veel mensen zijn vrouw voor een Koreaanse nanny aanzagen. Zelf ziet hij het filmpje als een 'gezinsblooper'. Prachtig woord.

Aaf Brandt Corstius Beeld
Aaf Brandt CorstiusBeeld

O, en hij had wel een broek aan tijdens de opname. Hij weigerde gewoon op te staan toen zijn peuter en baby binnen kwamen vallen, omdat dan 'alle schijn van professionaliteit verloren zou zijn gegaan'.

Barry Hay. Beeld anp
Barry Hay.Beeld anp

Barry Hay gaat zes keer per dag vreemd

Wij van de sterrenrubriek willen alles precies van de sterren weten, en als we dan weer eens iets weten, dan willen we het liefst ook weten waar, waarom en indien toepasselijk hoeveel keer per dag.

Toevallig kwamen er deze week twee zeer specifieke nieuwtjes in dat genre op de radar van uw sterrenkijker. Radio-dj Domien Verschuren bekende in zijn ochtendprogramma dat hij drie keer per dag zijn saldo checkt, en Barry Hay vertelde aan Viva dat hij zes keer per dag vreemdgaat 'Maar dan in mijn hoofd, weet je wel.'

'Ik heb waanzinnig over je gedroomd'

Je moet altijd met het saaiste nieuws beginnen, dus eerst Verschuren. Hij is, zegt hij zelf, 'echt een control freak' die het heel fijn vindt om te weten hoeveel geld hij op de bank heeft staan. 'Ik doe het bijvoorbeeld als ik op het toilet zit en ik verveel me. Dan ga ik even mijn geld tellen. Dat is echt waar.' Oké, we hebben het gevisualiseerd, bedankt.

Over naar Barry Hay. Die gaat zes keer per dag vreemd in zijn hoofd weet je wel. Hij zegt dat ook tegen de vrouwen met wie hij in zijn hoofd is vreemdgegaan. 'Zo van: Jezus Loes, ik heb vannacht waanzinnig over je gedroomd, we waren bezig, niet normaal! Dan jaag ik ze het schaamrood op de kaken.'

Whoa, Barry Hay is dus de enige man in de mediawereld die nog niet van #MeToo heeft gehoord! Ook een prestatie, overigens.

Elke donderdag licht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en sites.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden