Barbecue

Het afgelopen parlementaire jaar was een nieuwe zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het dierenwelzijn. De manier waarop de bedrijfstak en het ministerie van Landbouw meenden om te moeten gaan met de klassieke vogelpest, maakte meer dan 25 miljoen weerloze slachtoffers....

Niet alleen in de bio-industrie, ook de dieren van duizenden hobbypluimveehouders werden massaal vergast. En dit alles na de varkenspest, de BSE-crisis en tal van andere grootschalige problemen die de dieren in ons land hebben geteisterd.

Men kan zich afvragen of het van enige piëteit getuigt, wanneer parlementariërs vandaag deelnemen aan de jaarlijkse barbecue die wordt georganiseerd door het productschap Vee Vlees en Eieren. Wat valt er immers te vieren voor en met deze bedrijfstak?

Vandaag zal duidelijk worden welke parlementariërs zich iets aantrekken van het massale dierenleed en welke parlementsleden de lekkere trek laten prevaleren boven elk gevoel van mededogen. Voor diervriendelijke kiezers is het opletten geblazen, er zal veel duidelijk worden over onze volksvertegenwoordigers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden