Baptist zet Veendam op stelten
Gelukkig valt er ook nog wat te lachen.
Door ons. Helaas niet door de supporters, bestuursleden en sponsors van Veendam, want die hebben afgelopen vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch iets akeligs beleefd. Dankzij het Dagblad van het Noorden weten we er alles van.
Dit was eens maar nooit weer, verzuchtte algemeen directeur Jan Korte van Veendam in de krant. Hij doelde op de gelegenheidsomroeper die voor de wedstrijd tegen Den Bosch door Veendam was uitgenodigd. Dat was Evert Baptist, een cabaretier die in het noorden enige bekendheid geniet als deejay van, jawel, Radio Simone.
Zijn optreden leverde de volgende, schitterende zin op in het Dagblad van het Noorden; zo'n zin waarvan een mens er weer even tegen kan en die hem de rest van de dag een goed humeur bezorgt. Deze zin: 'Op de tribunes van de Langeleegte en later in de businessclub van BV Veendam werd door menigeen schande gesproken van het optreden van Baptist, die in werkelijkheid Wim Drent heet'.
Het kan niet anders: Evert Baptist, die in werkelijkheid Wim Drent heet, heeft zich in de Langeleegte gruwelijk misdragen. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, aldus het Dagblad van het Noorden: 'Baptist opzien baarde door op z'n Gronings FC Den Bosch als SJS aan te duiden, de namen opzettelijk te verhaspelen, gekleurd commentaar te geven en een verkeerd toeschouwersaantal door te geven.'
Dit is inderdaad niet niks. Vooral het noemen van een verkeerd toeschouwersaantal is natuurlijk een ernstig vergrijp waar in Veendam terecht door menigeen schande over werd gesproken en de leden van de businessclub niet over uitgepraat raakten.
Omdat de onderste steen boven moet in dit soort gevallen, belde de krant met de KNVB die, merkwaardig genoeg, geen onderzoek zal instellen naar het optreden van Evert Baptist/Wim Drent. 'De openbare aanklager van de KNVB ziet geen aanleiding om een onderzoek in te stellen naar gelegenheidsspeaker Evert Baptist van BV Veendam.' Vreemd.
Cabaretiers en voetbal, het is geen gelukkige combinatie, weten we na de kwestie Freek de Jonge/Ajax. Een grap van eenmalig stadionspeaker De Jonge over de heren Wiesenthal en Waldheim leidde, volgens sommigen, in 1989 tijdens een thuiswedstrijd tegen Austria Wien tot het zogenaamde staafincident.
Ook over de affaire die het Hoge Noorden nu al dagen in beroering brengt, is het het laatste woord nog niet gezegd, dat spreekt voor zich.