Bankiers ING hebben niets geleerd

In de Volkskrant staan vrijdag (18 maart) twee berichten. Het ene meldt ons dat in een gezin dat van de bijstand leeft, minderjarige kinderen met bijbaantjes maandelijks netto maximaal 413 euro mogen bijverdienen. Geen 412 geen 414, nee 413 euro.


In het tweede bericht staat dat de directeur van de de ING bank een bonus ontvangt van 1,25 miljoen. Zijn mededirecteuren 650 duizend en 800 duizend euro.


De ING bank, u weet wel, die bank die u en mij nog 5 miljard is verschuldigd. De burger die er schande van spreekt kan wel degelijk iets doen. Er zijn in Nederland twee banken die op een 'nette' manier met uw en mijn geld omgaan. Overstappen dus!Utrecht


Mijn vader werkte bij de PTT. Hij opende 40 jaar geleden (1971) voor mij een rekening bij de postgiro, toen ik mijn eindexamen haalde en stortte er 150 gulden op.


Ik weet niet of hij er de hand in heeft gehad of dat het toeval was, maar ik kreeg een prachtig getal als gironummer. Ik ben zo gehecht aan dat nummer, dat ik de bank trouw ben gebleven, van Postgiro naar Postbank. Ik ben zelfs trouw gebleven na die belachelijke rentepunten en droevig slechte rentes op de spaarrekeningen. Ik ben zelfs trouw gebleven, toen het overging in ING, alleen maar vanwege dat nummer.


Vandaag is de maat vol. Willen ze een bonus? Ze doen maar. Ik stap nu op. Vanavond nog vraag ik een betaalrekening aan bij een duurzame bank. Stiekem hoop ik weer zo'n mooi nummer te krijgen. Ach weet je, ik ga er gewoon om vragen.Castricum


Als de invloed van de politiek op de bonuscultuur bij banken beperkt blijft tot een krachtig nee schudden, zit er voor klanten maar één ding op. Zeg er al je rekeningen op! Haarlem


Vandaag kwam mijn partner somber thuis. Collega's van haar hebben te horen gekregen dat zij worden ontslagen. Zij werken in het speciaal onderwijs en zijn de eerste slachtoffers van de bezuinigingen.


Vandaag ontvangen drie topmanagers van de ING Bank gezamenlijk een bonus van meer dan 2 miljoen euro. En dat terwijl de banken de kredietcrisis hebben veroorzaakt waardoor de overheid moet bezuinigen. Ondanks alle goede beloften hebben deze bankiers nog steeds niets geleerd. Stap vandaag nog over naar een maatschappelijk betrokken bank!Barendrecht


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden