Banken verhogen loonbod in poging acties te voorkomen

De banken hebben hun CAO-voorstel aan de bonden verhoogd. Zij bieden nu 4,5 procent loonsverhoging om CAO-acties te voorkomen. De bonden gaan hun leden raadplegen over het voorstel....

Van onze verslaggever

Dit bleek vrijdag na tussentijds overleg over de CAO voor 120 duizend werknemers bij tachtig banken. De bonden hadden een eerder 'eindbod' van de werkgevers met 3,5 procent loonsverhoging afgewezen en dreigden met acties. Dat zou een unicum zijn geweest. Bij de banken is nog nooit op grote schaal actie gevoerd.

De werkgevers stellen nu een CAO voor tot juni 2000. De loonsverhogingen zijn opgeknipt in drie partjes: 1,75 procent op 1 juni, 1,5 procent op 1 oktober en 1,25 procent op 1 maart 2000. De loonsverhoging kost de banken 380 miljoen gulden extra.

De looptijd van de nu voorgestelde CAO is twee maanden langer dan het vorige bod en de werkgevers bieden 1 procent meer loonsverhoging.

FNV-onderhandelaar D. van Huizen is niet onverdeeld gelukkig met het aanbod. 'Wij vragen 4,5 procent in een eenjarig contract. Dit aanbod gaat over vijftien maanden met gespreide loonsverhoginkjes.' De andere bonden - Unie, BBV en CNV - delen deze bezwaren.

De banken hopen met het verhoogde bod arbeidsonrust te voorkomen. De bonden dreigden met acties, zoals het verstoren van de aandeelhoudersvergaderingen van ING en ABN Amro als het CAO-bod niet zou worden verbeterd.

Voor werkgeversonderhandelaar J. Ruiter verdient het bijstellen van het vorige eindbod geen schoonheidsprijs. Ruiter: 'Maar het is van groot belang dat er een CAO komt met vier bonden samen. Dan kunnen we samen met de verzekeraars gaan werken aan een nieuwe all-finance-CAO voor de concerns die zowel bankieren als verzekeren.'

Bonden en werkgevers willen in 2000 naast de contracten voor banken en verzekeraars een aparte bankverzekeraars-CAO instellen. Die zou moeten gaan gelden voor bijvoorbeeld Rabobank, ING, ABN Amro, SNS Reaal, Fortis en mogelijk ook voor Aegon.

Deze concerns werken nu met twee CAO's. Dat wordt omslachtig gevonden. Bovendien zou ieder de twee contracten als een keurslijf ervaren. In overleg met de vakbonden zou de bankverzekeraars-CAO aparte regelingen per bedrijf mogelijk moeten maken.

Ook krijgen werknemers dan individuele keuzemogelijkheden voor bijvoorbeeld het opsparen van vrije dagen voor vervroegd pensioen. Kleine banken en kleine verzekeraars daarentegen willen graag een aparte sector-CAO handhaven voor henzelf en hun concurrenten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden