Banaan met kokosmelk, karamel en gehakte pinda's

Onno Kleyn


Ingrediënten


Voor 4 personen
100 gram kristalsuiker
4 bananen
2 dl dunne kokosmelk (onder de dikke room in een blik)
4 eetlepels ongezouten pinda's, gehakt


Maak vloeibare karamel:verwarm de suiker met 3 eetlepels water. Stop met roeren als de suiker gaatkleuren. Wacht tot hij goudbruin is en giet er dan in één keer 4 eetlepels heet waterbij. Pas op, het sist enorm en kan spatten. Laat afkoelen.

Giet de karamel in schaaltjes, leg de gepelde banaan erop. Giet dekokosmelk erbij en bekroon met de gehakte pinda's.


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden