Balkons appartement Maastricht ingestort

In de Maastrichtse nieuwbouwwijk Céramique zijn donderdagavond twee mensen om het leven gekomen toen vijf balkons van eenappartementengebouw instortten...

Het gaat om het gebouw Patio Sevilia op de hoek van de Daemslunet en de Bellefroidlunet.

De balkons stortten even na 19.00 uur vanaf de vijfde verdieping naar beneden. Hoe het precies kon gebeuren, is nog niet bekend. Vermoedelijk liggen er niet meer mensenonder het puin. Een kraanwagen is ingezet om negen ton zware betonblokken te verwijderen.

Ongeveer twintig gezinnen zijn uit de flat geëvacueerd. Zij worden ondergebracht in het pand van Vodafone aan de overkant van het getroffen gebouw. De bouwkundige inspectie voert een onderzoek uit in het complex om te kijken of de bewoners donderdagavond terug kunnen naar hun woning, maakte burgemeester G. Leers van Maastricht bekend. Indien nodig wordt gezorgd voor nachtopvang. Als de bewoners wel terug mogen, moeten ze hun balkon mijden. De uitstekende balkons worden uitvoorzorg gestut.

De burgemeester betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. De bewoners lopen op het eerste gezicht radeloos en geshockeerd rond op de plaats desonheils. Een van de geëvacueerde bewoners, R. Prikken, vraagt zich af waar hij naartoe moet en waarom hij zijn woning moest verlaten. 'De politie zei alleen dat weonmiddellijk uit ons huis moesten. Ik weet niet waarom', vertelt hij.

Prikken woont op de hoek van de derde verdieping. 'Ik hoorde op een gegeven moment een raar geluid door de flat gaan. Alsof er een luchtballon werd gevuld met hetelucht.' Toen hij naar buiten keek, zag hij dat de flat was gaan schuiven. Op dat moment stonden er volgens hem twee mensen op een balkon dat naar beneden stortte.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden