Baggeraar Van Oord gaat de haven van Jakarta uitbreiden

De Rotterdamse baggeraar Van Oord heeft een opdracht ter waarde van meer dan 150 miljoen euro in de wacht gesleept in Indonesië. Het gaat om het uitdiepen van de haven en het opspuiten van een nieuw haventerrein in Tanjung Priok, Jakarta.

VAN ONZE VERSLAGGEVER en WILCO DEKKER

AMSTERDAM - Dit maakte het baggerbedrijf dinsdag bekend. De klus maakt deel uit van het zogeheten Kalibaru North Container Terminal-project, dat de capaciteit van de haven van Tanjung Priok met vierenhalf miljoen zeecontainers moet vergroten. Het is de grootste containerhaven van Indonesië. De opdrachtgever is de Indonesian Port Corporation.

Van Oord begint in het 2013 met de baggerwerkzaamheden. Die zullen naar verwachting 24 maanden duren. Het project duurt drie jaar. De opdracht werd bekendgemaakt tijdens het 'Infrastructure Forum', dat de Indonesische ambassade had georganiseerd in samenwerking met onder meer de werkgeversvereniging FME-CWM en de TU Delft.

Van Oord is in Indonesië al betrokken bij de aanleg van een ingepolderd eiland, dat bestemd is voor woningbouw. Verder onderhoudt het bedrijf het toegangskanaal naar de haven van Bengkulu op het eiland Sumatra.

Van Oord is een familiebedrijf, voor 78,5 procent in handen van MerweOord, de houdstermaatschappij van de familie. De rest is in handen de Belgische investeringsmaatschappij Copeba en ConsOord. Dat is een consortium van de investeringsmaatschappijen Janivo, Breedinvest en Rinkelberg, van respectievelijk de families De Pont en Blokker en Harold Goddijn en Corine Goddijn-Vigreux van TomTom.

Van Oord boekte vorig jaar met vijfduizend werknemers ruim 1,7 miljard euro omzet. De winst kwam uit op 118 miljoen euro.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden