BAGAGE

Reizigers kunnen voor 25 gulden per dag vrijwel onbeperkt gebruik maken van bus en trein in de Euregio Maas-Rijn. De Stichting Euregio Maas-Rijn heeft met een groot aantal vervoerders in Nederland, België en Duitsland overeenstemming bereikt over een proefperiode van een jaar....

Goedkoop reizen in

Maas-Rijngebied

Dat hebben alle betrokken partijen onlangs bij het Drielandenpunt in Vaals bekendgemaakt. Reizigers kunnen bij de plaatselijke vervoersondernemingen zogenoemde Euregio-tickets kopen. Op zon- en feestdagen kan een heel gezin op een ticket reizen.

Van Nederlandse zijde nemen de busbedrijven Arriva (voorheen Vancom), Hermes en Stadsbus Maastricht aan het project deel. De Nederlandse Spoorwegen hebben het Euregio-ticket op de lijnen Maastricht - Eijsden en Aken - Heerlen geldig verklaard.

Antieke haven

in zee ontdekt

Egyptische archeologen hebben in het noorden van de Sinaï-woestijn een haven uit de oudheid blootgelegd. Deskundigen spreken over het best bewaard gebleven complex in de regio.

De kade bestaat uit gigantische blokken kalksteen en is duizend meter lang. De haven, twintig kilometer van de kust van de Middellandse Zee, lag aan een inmiddels verdwenen zijtak van de Nijl. Het complex omvatte verder droogdokken voor de reparatie van schepen en loodsen voor de handelswaar. De havenstad was bedoeld voor de handel met de Feniciërs, Kreta en Cyprus, die opbloeide in de periode van koning Ptolemaeus I Soter (367-283 voor onze jaartelling).

Pas verschenen

Dr. J.A. van Zuilen schreef in de naar hem genoemde reeks van uitgeverij Gottmer de Gids voor Canada. * 47,90.

Peru verscheen bij Het Spectrum in de serie Nelles Guides, de rijk van foto's voorziene gidsenserie. Voor * 32,50.

Een gids van 250 bladzijden over Terschelling met een zeer klein lettertje moet wel heel compleet zijn. De Reisgids voor Terschelling door B. Boonstra en P. Lautenbach is dan ook meteen een soort naslagwerk. Met veel foto's en illustraties, * 35, uitgeverij Van Gorcum.

Dominicus waart door Frankrijk: Eric Strijbos schreef voor Gottmer Picardië, Frans Vlaanderen. * 29,90.

Robert White volgde de Duero-rivier in Spanje en beschreef en documenteerde zijn reis uitgebreid en degelijk in A River in Spain, discovering the Duero Valley in Old Castile. Het kost * 52,85 en wordt geïmporteerd door Nilsson & Lamm.

Footprint Handbooks schuimde de wereld verder af in de voortreffelijke Handbook-serie, die de concurrentie met Rough Guide en Lonely Planet ruimschoots aan kan. Nieuw zijn: het Israel Handbook with the Palestinian Authority Areas, * 53, (maar wat valt er nog zelf te ontdekken na 816 pagina's), het Argentina Handbook, * 48,90, en het Colombia Handbook, * 46,05.

Enkele al bestaande handboeken gingen in de revisie: die over Malaysia & Singapore, * 53, Indonesia, * 61,15, Sri Lanka, * 48,90, Brazil, * 53, en Venezuela, * 46. Allemaal worden ze geïmporteerd door Nilsson & Lamm.

Een Vlaming op Sumatra, schreef onder het pseudoniem Sander Boaz, 'een subjectief reisverslag' over dit eiland. Stoere verhalen, onderhoudend soms, maar te vaak balancerend op de grens van lollig en leuk. Het boek verscheen bij Elmar voor * 29,50.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden