Badminton-internationals in gesprek met NOC*NSF en bond over geld voor Spelen

NOC*NSF vraagt de vier badmintontoppers Yao Jie, Judith Meulendijks, Eric Pang en Dicky Palyama om een goed onderbouwd plan te schrijven. Dat is voor het viertal, dat zich heeft verenigd in team Dutch Fource, de enige manier om kans te maken op financiële steun van de nationale sportkoepel.

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER LISETTE VAN DER GEEST

AMSTERDAM - Dutch Fource vindt dat zij recht hebben op ondersteuning die de badmintonbond van NOC*NSF krijgt in de voorbereiding op de Olympisch Spelen van Londen. De vier spelers zijn momenteel Nederlands grootste troef in het badminton, maar hebben al anderhalf jaar problemen met de bond. De vier willen niet spelen met de rackets van de bond, ten koste van hun eigen sponsorcontracten.

Dutch Fource spande een kort geding aan, maar verloor dat. Nu wachten de vier internationals op de uitspraak in de bodemprocedure. Ondertussen is het team een gesprek aangegaan met de bond. Bijna twee weken geleden zaten beide partijen om tafel, wat resulteerde in een 'constructief gesprek'.

Het vervolggesprek was vrijdag. Een bijeenkomst waarbij ook prestatiemanager Roelant Oltmans van NOC*NSF aanwezig was. Hij kwam samen met technisch directeur van de badmintonbond, Martijn van Dooremalen en prestatiemanager en trainer Fred van Wankum van Dutch Fource tot de afspraak dat de vier badmintonners een plan moeten indienen bij NOC*NSF.

Of en hoeveel vergoeding de vier vervolgens krijgen hangt af van het plan. 'We zullen het beoordelen en dan is het mogelijk dat de vier steun krijgen. Al mag het duidelijk zijn dat het niet om tonnen gaat. Het gemeenschappelijke doel is in ieder geval om badmintonners naar de Spelen te krijgen', aldus Oltmans.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden