B O E K E N W E E K

In het Haarlemse Concertgebouw vanavond (vanaf 22 uur) het Boekenbal Haarlem 750 met veel muziek en een dertigtal auteurs. Bijzondere gast is Harry Mulisch die vandaag het ereburgerschap van de stad Haarlem in ontvangst mag nemen....

Bij Stichting Perdu (Kerkstraat 391) in Amsterdam spreken Graa Boomsma, Paula Gomes, Hugo Pos, Edy Seriese en Frank Vellenga vanavond over 'de bevrijding van Indonesië'.

Marcel Möring en G. Durlacher geven vanavond een lezing in Groningen (Guldenstraat 20).

Remco Campert spreekt vanavond in de Bibliotheek (Markt 54) in Roosendaal, zondag is Campert in de Bibliotheek in Boxtel, dinsdag in de Bibliotheek (Luifelbaan) in Wassenaar en donderdag in café Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom.

Adriaan Morriën geeft zaterdag om 14.30 uur een lezing in het Pintohuis in Amsterdam.

In de Stadsschouwburg van Eindhoven zaterdag de Nacht van het boek met Carl Friedman, Lisette Lewin, J. Bernlef, Leo Pleysier en Cherry Duyns.

In het Rotterdamse Bibliotheektheater zondag om 11 uur een 'literair ontbijt' met Maarten 't Hart en Leon de Winter.

E. Kümmer en J. Versteeg spreken over Céline, dinsdag in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

Louis Ferron in gesprek met Jan Siebelink, donderdag in Buitenzorg in Ede.

Aan de Literaire Manifestatie van de Stichting Geletterd Bussum-Naarden, vanavond in het Sint-Vituscollege in Bussum, werken mee: Nelleke Noordervliet, Anna Enquist, Adriaan van Dis, Marijke Höweler, Nicolaas Matsier, Rascha Peper, Leo Pleysier, Jos Schuring, Karin Spaaink en Rogi Wieg.

Donderdag geven Ronald Giphart en Hermine Landvreugd een lezing in Porgy & Bess in Terneuzen.

In Cultureel Centrum De Haandert in Tegelen op 24 maart de 12e Noord-Limburgse Boekenmanifestatie met Anna Enquist, Adriaan van Dis en Michaël Zeeman.

Aan het slot van de Boekenweek op 25 maart in Vredenburg, Utrecht, de 15de Nacht van de Poëzie met Benno Barnard, J. Bernlef, Eva Gerlach, Hugo Claus, Rutger Kopland, Tsjêbbe Hettinga, Joke van Leeuwen, Tonnus Oosterhoff en vele anderen. Van 20 uur tot vèr na middernacht.

Op 25 maart houdt De Bijenkorf in Amsterdam zijn traditionele Schrijversmarkt. Van 14 tot 17 lopen in het warenhuis meer dan vijftig schrijvers rond die signeren en voorlezen. Medewerking verlenen Midas Dekkers, Yvonne Kroonenberg, Maarten 't Hart, Marcel Möring, Remco Campert, Nicolaas Matsier, Eric de Kuyper en vele anderen.

In Schouwburg Tilburg op 25 maart de Nacht van het boek met W.F. Hermans, Adriaan van Dis, Armando, Brigitte Raskin en Mischa de Vreede.

De scherf van het volmaakte is een tweedaags symposium over 'de positie, de betekenis en de implicaties van het volmaakte in de literatuur'. Met medewerking van H.C. ten Berge, Hugo Claus, Arnold Heumakers, Rutger Kopland, Gerrit Kouwenaar, Patricia de Martelaere, Henk Pröpper en anderen. Zaterdag (11 tot 22.15 uur) en zondag (12.30 tot 17.30 uur) in De Unie, Rotterdam.

A.F.Th. van der Heijden spreekt zondag om 14.30 uur in De Purmaryn, Purmerend.

Jean Pierre Rawie opent dinsdag De nacht van de gekleurde poëzie in de Doopsgezinde Kerk in Groningen. Met medewerking van Guillaume Pool, Osei Boahene, Trix Giebels, Djodjie Rinsampessy en Perla Sepúlveda.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden