Australië staat komst Wilders toe

De Australische regering legt PVV-leider Geert Wilders geen strobreed in de weg als hij het land in oktober wil bezoeken. Hij is uitgenodigd voor de lancering van een nieuwe anti-islampartij, de Australian Liberty Alliance in Perth. Dat hebben Australische media zondag gemeld.

Redactie
PVV-leider Geert Wilders. Beeld anp
PVV-leider Geert Wilders.Beeld anp

De Australische minister van Immigratie Peter Dutton zegt geen beletsel te zien voor de komst van Wilders. 'Een visum wordt verstrekt op basis van de wet, niet op basis van emotie. Wij zijn een tolerant volk', aldus Dutton.

De Australian Liberty Alliance wordt op 20 oktober opgericht. Wilders is gevraagd als belangrijkste spreker. De nieuwe politieke partij staat naar eigen zeggen voor 'individuele vrijheid, een kleine overheid, Westerse waarden gebaseerd op joods-christelijke en humanistische waarden en een geïntegreerde multi-etnische samenleving'.

Volgens de partij wil de islam zich opdringen en niet-islamitische samenlevingen overheersen, meldt de NOS. Oprichter Debbie Robinson zegt dat mensen bewust niet praten over de negatieve aspecten van de islam, omdat Australië te politiek correct is geworden.

Justitie in Oostenrijk is een onderzoek begonnen naar Geert Wilders. Een paar maanden geleden vergeleek Wilders de Koran op een congres in Wenen met het boek Mein Kampf van Adolf Hitler.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden