Atletiekunie kiest De Bruin voorlopig in selectie Atlanta

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) heeft Erik de Bruin voorlopig opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen, over twee jaar in Atlanta....

ANP

ANP

DEN HAAG

De Bruin is een van de elf atleten in de selectie voor Atlanta. De atletiekunie verwacht dat het elftal over twee jaar kans maakt tot de beste twaalf ter wereld te komen. Verder heeft de unie nog een kerngroep van twaalf atleten samengesteld, van wie wordt verwacht dat zij kunnen doordringen tot de Olympische selectie, of zich kunnen kwalificeren voor de Spelen, over zes jaar in Sydney.

Met de keuze van de 23 atleten heeft de KNAU het voornemen ten uitvoer gebracht om de nationale selecties drastisch uit te dunnen. Uit de selecties, die begin dit jaar nog 53 atleten omvatte, verdwenen bekende namen als die van Carla Beurskens, Elly van Hulst, Marti ten Kate, John Vermeule en Tonnie Dirks.

Atlanta/Sydney-selecties: selectie 1: Ellen van Langen, Bert van Vlaanderen, Nelli Cooman, Jacqueline Poelman, Frans Maas, Ester Goossens, Stella Jongmans, Marko Koers, Sharon Jaklofsky, Corrie de Bruin, Erik de Bruin (onder voorbehoud).

Selectie 2: Chris Tamminga, Laurens Looije, Greg van Hest, Marcel Laros, Marcel Dost, Ruben van Balen, Jacqueline Goormachtigh, Christine Toonstra, Grete Koens, Luc Krotwaar, Simon Vroemen, Marcel Versteeg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden