Atletiektrainer Hoedt richt ploeg voor middenlange afstand op

De tien beste atleten van Nederland op de middenlange afstand hebben zich verenigd in een nieuwe olympische kernploeg...

ANP

Onder toezicht van een centraal team van coaches en andere begeleiders trainen ze vanaf komende woensdag gezamenlijk een of twee keer per dag op sportcentrum Papendal.

Eindverantwoordelijke van het project is Honoré Hoedt, de bondscoach op de middellange afstand.

'Nederland is traditioneel sterk op de middenlange afstand. Het is zaak om gezamenlijk met de atleten en hun persoonlijke trainers die lijn voort te zetten, en vooral jonge talenten erbij te betrekken', legt hij uit. De reacties op het plan zijn positief.

De zeven toplopers die aan internationale toernooien meedoen, Kamiel Maase, Simon Vroemen, Gert-Jan Liefers, Marko Koers, Bram Som, Greg van Hest en Nadja Wijenberg, doen allemaal mee.

De ploeg wordt aangevuld met drie veelbelovende jonge lopers: Stefan Beumer, Arnoud Okken en Koen Raymaekers.

Het gezelschap kwam zaterdag voor het eerst bijeen. Een deel van de kernploeg (Som, Liefers) woont al samen op Papendal, in het topsporthuis Koningsjacht. Talent Stefan Beumer voegt zich bij hen.

De atleten die van buiten komen, zoals Koers, Vroemen en Maase, kunnen met hun privétrainers verblijven in het kantoor van het begeleidingsteam, dat al 'Villa Milla' (middenlange afstand) is gedoopt.

De werkwijze en het begeleidingsteam worden de komende maand ingevuld.

Marko Koers toonde zich zeer tevreden met de centrale aanpak. De specialist op de 800 en 1500 meter brak vorige week met zijn trainer Theo Joosten.

'Het is goed om elkaar vaker op te zoeken en kennis te delen. Ik was na mijn teleurstellende jaar naar iets nieuws op zoek. Het is voor mij alweer een tijd geleden dat ik trainde met mensen die beter zijn dan ik. Ik wil mezelf weer bewijzen en kan me nu mooi aan de anderen optrekken', aldus Koers.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden