Asbestschip Otapan in Rotterdam gearriveerd

Het asbestschip Otapan is vrijdagavond in Rotterdam aangekomen. Het schip, dat voor de reis helemaal is ingepakt, vertrok in de vroege ochtend...

ANP

Het schip is over de Nieuwe Waterweg naar de Waalhaven gebracht. Daar krijgt het een plek bij de firma Balck, waar de Otapan wordt gesaneerd. Het schip bevat 77 ton asbest.

Rond de Otapan is veel te doen geweest. De boot zou in Turkije worden gesloopt, maar keerde terug naar Nederland omdat Turkije het schip weigerde toe te laten. In de Otapan zat namelijk veel meer asbest dan de duizend kilo die op de papieren stond. Daar komt bij dat het ministerie van VROM niet had mogen instemmen met het vertrek van het schip naar Turkije, zo bepaalde de Raad van State deze week.

Het asbestschip de Otapan wordt vrijdagavond met sleepboten de Waalhaven in Rotterdam binnengeloodst. Daar krijgt het een plek bij de firma Balck, waar de Otapan wordt gesaneerd. Het schip bevat 77 ton asbest. (ANP) Beeld
Het asbestschip de Otapan wordt vrijdagavond met sleepboten de Waalhaven in Rotterdam binnengeloodst. Daar krijgt het een plek bij de firma Balck, waar de Otapan wordt gesaneerd. Het schip bevat 77 ton asbest. (ANP)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden