Aruba benoemt tijdelijke procureur-generaal

Aruba stelt een tijdelijke procureur-generaal aan. De Rijksministerraad stemde vrijdag in met de benoeming van mr. R.F. Pietersz als waarnemend procureur-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) van Aruba....

ANP

Pietersz vervult daarmee de functie die oorspronkelijk was toebedacht aan de Nederlandse procureur-generaal Dato Steenhuis, die na zijn pensioenering weer zijn oude functie wilde opnemen. Steenhuis stond op het punt naar Aruba te verhuizen, maar kwam in problemen met zijn pensioenregeling en moest van de baan afzien.

De Arubaanse minister van Justitie Rudy Croes was echter niet gecharmeerd van Steenhuis. Deze kwam twee jaar geleden in het nieuws omdat hij zijn chauffeur ertoe zou hebben aangezet harder te rijden en in te halen via vluchtstroken. In 1998 werd hij beschuldigd van belangenverstrengeling, waarvoor hij een berisping kreeg. Croes zette publiekelijk vraagtekens bij de komst van Steenhuis naar Aruba toen deze geschiedenis weer in het nieuws kwam.

Met de benoeming van Pietersz komt voorlopig een einde aan de zoektocht naar een vervanger voor de Arubaanse procureur-generaal van Aruba Croes-Fernandes, die al lang afwezig is. De huidige waarnemend procureur-generaal Jörg stapt binnenkort op.

De benoeming van Pietersz gaat in op 23 juni 2008 en geldt voor een periode van een half jaar.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden