Arthur van Amerongen flikkert een ons coke over zijn kerstboom voor een witte kerst

Geen witte Kerst hier in de Algarve. Of toch ook weer wel.

Arthur van Amerongen
Deze Kerst even geen ghb maar gewoon old school kabouterpost. Beeld Gabriel Kousbroek
Deze Kerst even geen ghb maar gewoon old school kabouterpost.Beeld Gabriel Kousbroek

Omdat het wederom geen witte Kerst dreigt te worden in de Algarve - de kans op bosbranden is groter - heb ik maar vast een flink pak Colombiaans marcheerpoeder besteld. Dat is geen sinecure. De kwaliteit van de coke hier is niet om over naar huis te schrijven, tenzij men gemalen tl-buis, talkpoeder en levamisol lekker vindt. Ieder zijn meug natuurlijk en bovendien is dat een prima mix ter bevordering van de stoelgang, maar 60 euro voor een grammetje purgeerpoeder vind ik als rasechte Hollander best begrotelijk.

Met weemoed denk ik terug aan mijn tropen-jaren in Paraguay en Brazilië. In de sloppenwijken van Asuncion kostte een gram vrijwel zuivere merca nog geen 20 duizend guarani, pak 'm beet 3 euro's. Op Kerstavond flikkerde ik eens een ons coke over mijn kerstboom, gewoon voor het feeërieke effect en omdat die rommel daar geen drol kost.

Ik hou van gezelligheid. Daarom vergastte ik vorig jaar vanwege Jezus' geboorte alleenstaanden en verschoppelingen uit gans de Algarve op mijn beruchte erwtensoep.

Die varkens geef ik natuurlijk geen coke dus prepareerde ik ter verhoging van de feestvreugde een emmer gammahydroxyboterzuur. Partydrug ghb dus, al beweren boze tongen dat het spul ook als rapedrug gebruikt kan worden.

Enfin, het recept is eenvoudig en de ingrediënten - schoonmaakmiddel gammabutyrolactone (gbl), een paar flessen gootsteenontstopper en gedestilleerd water - kocht ik gewoon bij de drogaria in Moncarapacho.

Mijn huisgemaakte ghb was in een mum van tijd burgemeester gemaakt door de goegemeente en we hadden een schitterende noite de natal met zang en dans, al had ik de volgende dag een onverklaarbare, schrijnende pijn in de poeperd.

Ik checkte de symptomen op Google en kwam uit bij het lemma chemsex. En dat op mijn oude dag: ik zou het bijna als een compliment gaan zien.

Deze Kerst even geen ghb maar gewoon old school kabouterpost. Het efficiënte Nederlandse bezorgmodel per scooter (wilt u kebab, shoarma, xtc of coke, menier?) is onbekend in Portugal dus om te scoren moet ik normaliter de deur uit. Op een onchristelijk tijdstip en met gevaar voor eigen leven daal ik dan af in de onderwereld van Faro en Olhão.

Net zoals de Heere Jezus zich onder de hoeren, tollenaren en mensen met een kleurtje begaf, al droeg hij de blijde boodschap uit en doe ik juist boodschappen bij het geteisem.

Om zeker te zijn van een witte Kerst heb ik de coke ditmaal op het darkweb besteld: 0,05 bitcoincenten per 10 gram. Nu maar hopen dat mijn honden de postbode niet aan stukken rijten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden