Arianna Huffington stopt als hoofdredacteur The Huffington Post

Arianna Huffington, de mede-oprichter en naamgever van de progressief-liberale nieuwswebsite The Huffington Post, stopt als hoofdredacteur. Ze gaat zich volledig richten op haar startup op het gebied van gezondheid en welzijn, Thrive Global.

Redactie
Arianna Huffington Beeld reuters
Arianna HuffingtonBeeld reuters

De 66-jarige Huffington heeft in juni een overeenkomst ondertekend waarin staat dat ze tot 2019 in de hoofdredactie blijft. Ze dacht destijds dat het contract genoeg ruimte zou bieden om tegelijk aan de slag te gaan met haar nieuwe bedrijf Thrive Global. Maar nadat ze vorige week de nodige investeerders aan zich wist te binden, zei ze dat het haar duidelijk is geworden dat ze haar baan als hoofdredacteur moet opgeven.

'Ik dacht echt dat ik het allebei kon doen, maar nu we aan het opbouwen zijn realiseer ik me dat het al mijn aandacht opeist', verklaart Huffington aan The Wall Street Journal. Ze zal over twee of drie weken vertrekken, wanneer het interim-management op zijn plek zit.

Huffingtons nieuwe bedrijf, dat bedrijven gaat helpen om het welzijn van hun werknemers te verbeteren, zal in november gelanceerd worden. Huffington heeft al een aantal boeken gepubliceerd die zich richten op gezondheid en slaap, zoals 'Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder,' and 'The Sleep Revolution: Transforming Your Life, One Night at a Time.' Ook besteedt ze steeds meer tijd aan het geven van lezingen door het hele land over deze onderwerpen.

The Huffington Post

Huffington, Grieks van origine, verkreeg bekendheid in de Verenigde Staten als politiek commentator in de jaren negentig. In 2005 richtte ze The Huffington Post op samen met Kenneth Lerer. In april heeft ze plaatsgenomen in het bestuur van de Amerikaanse taxidienst Uber.

Vijf jaar geleden werd The Huffington Post verkocht aan internetaanbieder AOL, waarna Huffington president en hoofdredacteur van de Huffington Post Media Group werd. In recente jaren heeft de mediagroep een snelle internationale groei doorgemaakt en zijn in veertien landen lokale versies van de site gekomen, onder meer in Griekenland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

The Huffington Post geldt als een pionier in de web-only journalistiek. 'Arianna is een visionair die The Huffington Post in een werkelijk transformerend nieuwsplatform heeft veranderd', aldus de directeur van AOL. Onder andere Jesse Jackson, Bernie Sanders, Alicia Keys, Alec Baldwin en Yoko Ono bloggen voor de site.

Dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Zo kreeg The Huffington Post veel kritiek te verduren omdat ze veel van hun auteurs niet betaalden - met als argument dat de grote bezoekersaantallen genoeg beloning zouden zijn. En hoewel de site meer dan 100 miljoen bezoekers per maand trekt, lukt het nog niet om een consistente winst te draaien.

Interview

Anne Sinclair, de hoofdredacteur van de in 2012 gelanceerde Franse versie van The Huffington Post: Le Huffington Post.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden