ARCHITECTUUR

Vijf architectenburo's dongen onlangs mee in de prijsvraag voor het nieuw te bouwen Limburgs Museum in Venlo: A+D+P, Alberts & Van Huut, Architekten Cie, EGM en het buro Timmermans....

Op de tentoonstelling Stad binnen de stad wordt middels maquettes en tekeningen een beeld geschetst van de stedebouwkundige ontwikkelingen van het AZG-terrein. Tot en met 14 juni in het Centrum voor Architectuur en Stedebouw, Gedempte Zuiderdiep 98 in Groningen.

Het gerestaureerde raadhuis van Hilversum geldt als een van de hoogtepunten in de Nederlandse architectuur van deze eeuw. In het raadhuis een tentoonstelling over de architect, W. Dudok (1884-1974), die meer gebouwen in Hilversum op zijn naam heeft staan. Er is een route uitgezet langs Dudoks gebouwen. Tot en met 15 september.

De topografische kaart van 5 bij 5 meter van Amsterdam is aangepast en hangt semi-permanent in de Zuiderkerk in Amsterdam. Nieuwe wegen, verrassende bouwlokaties en onvermoede verbindingen: de Arcam-kaart biedt een fascinerende blik op groot-Amsterdam, van de IJmond tot Almere, van Zandvoort tot het Gooi.

De expositie De schepping van de architect, 200 jaar bouwkunstonderwijs in Nederland in de balkonzaal het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam laat zien hoe het Nederlandse bouwkunstonderwijs de afgelopen twee eeuwen in veranderd. Van de ambachtelijke stadstekenacademies tot de huidige geïnstitutionaliseerde opleidingen. Tot en met 2 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden