ARCHITECTUUR

Het Shell-gebouw van J. J. Oud is onderwerp van een publikatie van Ed Taverne en Dolf Broekhuizen en tevens aanleiding voor een expositie in het NAi....

De expositie Dromen van Rome in de Arcam Galerie, Waterlooplein 211 Amsterdam, haakt in op de uitreiking van de Prix de Rome, onlangs op de Rijksacademie in Amsterdam. Aan alle 243 deelnemers van dit jaar is gevraagd een ruimtelijke impressie van hun werk te maken. Tot en met 9 december.

Renzo Piano, die onlangs de Erasmusprijs ontving, heeft ter gelegenheid daarvan in het Architectuurinstituut een expositie ingerichtover zijn werk. Piano, die met Richard Rodgers het Centre Pompidou heeft ontworpen, werkt nu aan Impuls, het Science & Techonology Center in Amsterdam. Hij heeft over de hele wereld gebouwd. Tot en met 24 februari staan er zes lange tafels opgesteld met tekeningen, foto's en maquettes. NAi, Museumpark 25 Rotterdam.

Tot en met 16 december zijn er rondleidingen in het nieuwe Haagse Stadhuis van architect Richard Meyer. Wel reserveren van te voren: tel. 070-3532606 maandag van 9 tot 11 uur, vrijdag van 13 tot 17 uur.

Het Goois Museum, Kerkbrink 6 in Hilversum, belicht de architectuur van de omroepgebouwen. Beroemd is de AVRO-studio van Merkelbach en Karsten uit 1936. Maquettes en foto's, tot en met 10 december.

Het werk van Wytze Patijn, de nieuwe Rijksbouwmeester, wordt niet, zoals verwacht, belicht in het NAi, maar in het kleine ABC Haarlem, Groot Heiligland 47 Haarlem. Tot en met 10 december. Patijn heeft onder meer woningen ontworpen in Nieuw-Sloten (Amsterdam) en is verantwoordelijk geweest voor de restauratie van

de Kiefhoek van Oud in Rotterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden