ARCHITECTUUR

Delft..

Den Haag

Zondag van 11 tot 13.30 uur een rondrit langs 20ste-eeuwse architectuur in de stad, van Laakhaven en Nieuw Centrum tot Papaverhof en Scheveningen. Vertrekpunt is het Spuiplein. Reserveringen bij Wils & Co, tel. 070-3625948.

Groningen

In het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw, Gedempte Zuiderdiep 98, een tentoonstelling van de inzendingen voor de Omgevingsarchitectuurprijs, een prijs voor de beste inrichting van de publieke ruimte, t/m 16 april.

Haarlem

In ABC Architectuurcentrum begint vrijdag Op de bres voor woonkwaliteit, een tentoonstelling over 40 jaar Vrouwen Advies Commissie Haarlem (t/m 25 april); voorts 'Het huis en de derde huid', een tentoonstelling over Benno Premsela, met daarnaast een presentatie van ontwerpen van jongere collega's, die op zijn werk reageren (t/m 9 mei).

Rotterdam

Zaterdag in het Nederlands Architectuurinstituut een internationaal symposium over Architectuur en Ethiek m.m.v. Peter Eisenman, Rodney Harber, Ole Bouman, Catherine David, Hilton Judin e.a.

Vanaf vrijdag in het Nederlands Architectuurinstituut een presentatie van het Nederlandse paviljoen voor de EXPO 2000 in Hannover, een ontwerp van het Rotterdamse bureau MVRDV (t/m 5 mei); voortst in het NAi Blank, Architecture, Apartheid and After over het onderzoek dat de Zuid-Afrikaanse architect en filosoof Hilton Judin naar het stedenbouwkundige verleden, het heden en de toekomst van zijn land, t/m 18 april; tot en met 9 mei in het NAi de reizende tentoonstelling Herman Herzberger - Articulations.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden