ARCHITECTUUR

Renzo Piano, winnaar van de Erasmusprijs, wordt gefêteerd met een tentoonstelling in het Architectuurinstituut in Rotterdam. Piano, die met Richard Rodgers het Centre Pompidou heeft ontworpen, werkt nu aan Impuls, het Science & Technology Center in Amsterdam....

De Mies van de Rohe Pavilion Award is een tweejaarlijkse architectuurprijs voor een recent bouwwerk binnen de Europese Unie. De Amerikaanse architectuurcriticus Kenneth Frampton heeft voor het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam een expositie samengesteld over 38 gebouwen die de laatste tien jaar zijn voorgedragen voor deze prijs. Tot en met 10 maart.

In de Galerij van het NAi in Rotterdam een expositie over het Shell-gebouw van J. J. Oud naar aanleiding van een publikatie van Ed Taverne en Dolf Broekhuizen. Tot en met 11 februari.

In het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47) in Haarlem een expositie over de architect Cees Dam en zijn partners: Zeven projecten en een decor. Tot en met 18 februari.

De toekomst van de Westelijke Tuinsteden wordt belicht in de ARCAM Galerie, Waterlooplein 211 Amsterdam. De wijken rond Sloterplas, de stadsdelen Geuzenveld, Bos en Lommer en Slotervaart werden vanaf 1935 aangelegd in het kader van het Algemeen Uitbreidingsplan. Wat ligt er nu voor deze wijken in het verschiet? Tot en met 27 januari.

Architectonische tekeningen bij Carin Delcourt van Krimpen, Fokke Simonszstraat 8 Amsterdam. Met Ben van Berkel, Joep van Lieshout, Rem Koolhaas, Erick van Egeraat en Jiri Dokoupil. Ook ontwerpen in glas in de galerie. Tot en met 20 januari.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden