ARCHITECTUUR

Arnhem..

Centraal op het symposium The narrative power van Stichting A4, op 14 april in de Hogeschool voor de kunsten Arnhem en op 15 april op de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein Velp, staat de betekenis van nieuwe media voor de ontwerp- en presentatiepraktijk van kunstenaars, vormgevers, (landschaps)architecten en stedenbouwkundigen. Vrijdag de uitreiking van de aan het symposium verbonden Arnhem-prijsvraag, en zaterdag lezingen door o.a. Toby Gard (ontwerper Lara Croft/ Tomb Raider), Matthijs Bouw (One Architecture) en film/video/computerkunstenaar Manuel DeLanda. Tel. 026-3695857 (www.a4arnhem.org).

Amsterdam

Hoofdontwerper openbare ruimte Dienst Binnenstad Amsterdam Simon Sprietsma zet de nieuwe plannen voor de inrichting van de openbare ruimte in Amsterdam uiteen, vanavond om 20 uur in Theater de Cameleon, 3de Kostverlorenkade 35.

Den Haag

Wils & Co, St Jacobstraat 133, presenteert 21 maquettes van droomhuizen vervaardigd door kinderen, het resultaat van een workshop in de Beurs van Berlage, november vorig jaar. Bouwen in de Beurs, t/m 30 april.

Haarlem

ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47): De tuinkamer voorbij over het werk van landschapsarchitecte BNT Rixta Rommel, 16 april t/m 25 juni; een tentoonstelling over de herinrichting van het Stationsplein in Haarlem door Bureau Alle Hosper, t/m 25 juni; Het huis van de architect geeft een overzicht van woonhuizen die architecten voor zichzelf ontwierpen in de periode 1860-1960, t/m 28 mei.

Utrecht

Vrijdag opent Architectuurcentrum Aorta de grote zaal achter het pand Achter de Dom 14, waar een informatiehuis voor architectuurexposities, -knipselarchief en een -bibliotheek wordt gevestigd. Openingstentoonstelling zijn 35 foto's van de mooiste projecten in Utrecht, gefotografeerd door Luuk Kramer; dinsdag spreekt architectuurhistoricus Marloes Kleijn over Herman Hertzberger. Aanvang 19.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden