ARCHITECTUUR

Reinier Tybout verwisselde de Delftse en Bossche School voor het Nieuwe Bouwen. Heldere volumes en platte daken zijn een constante in zijn werk, dat het middelpunt vormt van een expositie in Museum Kempenland in Eindhoven....

De komende tien jaar worden in Nederland 800.000 woningen gebouwd, waarvan het grootste deel in de Randstad op Vinex-locaties. Landschapsarchitekt Adriaan Geuze toont met zijn bureau West 8 in In Holland staat een huis aan de hand van 800.000 miniatuurwoningen hoe gigantisch deze bouwopgave is. Verder honderden foto's die de huidige Randstad tonen. In het NAi in Rotterdam, tot en met 23 juli.

Het Centrum voor Architectuur en Stedebouw in Groningen presenteert de expositie Zoeken naar architectuur: veertien werken van veertien architecten. Het overzicht beoogt een peiling te zijn van de architectonische cultuur; wat is de betekenis, het fundament van architectuur in een tijd dat willekeur het motto lijkt? Tot en met 23 juni.

In het Leidse Rijksmuseum van Oudheden Tempels langs de Nijl, reconstructietekeningen van Egyptische architectuur, gemaakt door de Franse architect/archeoloog Jean-Claude Golvin.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden