ARCHITECTUUR

De CASLA-winteravond op 27 januari (aanvang 19.30 uur) is deel drie in een reeks die handelt over de toekomst van Almere....

Almere

Amsterdam

De tentoonstelling Theater. . ., Theater. . .! laat de ontwikkeling zien van het Europese theater. Vanaf het Griekse theater, het Colosseum tot aan de twintigste eeuw en de nieuwe theaters in Nederland, van de Harmonie in Leeuwarden en het Chassé Theater in Breda tot Amsterdam Arena. Tot en met 28 februari in het Exposorium van de VU.

In Arcam t/m 8 februari een tentoonstelling over de zuidas van de ringweg Amsterdam waar de komende jaren veel bouwactiviteit is. Tussen Schiphol en Arena is onder meer gepland de nieuwe ABN Amro-toren. En er wordt gedacht aan een snelweg van twee lagen.

Bergen

In 1905 groeide Bergen uit tot een badplaats voor kunst- en natuurminnend publiek. Belangrijke architecten hebben tussen 1900 en 1940 voor Bergen ontwerpen gemaakt, onder anderen Berlage, Springer, Staal, Kropholler en Blaauw. In Museum Kranenburgh tot en met 11 mei een tentoonstelling over de bouwkunst in Bergen in de periode 1900-1940.

Utrecht

Een aantal architectenbureaus uit Utrecht en omgeving presenteren zich met een nieuwjaarswens in architectuurcentrum Aorta. De vraag was: wat wenst u, als architect, de bewoners van Utrecht en omgeving voor 1997 toe, op het gebied van architectuur en stedenbouw. Op zicht 1997 heet de expositie, t/m 9 maart.

Rotterdam

Thessaloniki is Culturele Hoofdstad van Europa in 1997. Acht prominente architecten zijn gevraagd een pier te ontwerpen langs de kust van de stad. Onder hen Aldo en Hannie van Eyck, Rem Koolhaas en Alvaro Siza. Tot en met 16 februari zijn in het NAi de schetsen te zien.

Tilburg

Het CASTdebat van 28 januari gaat over het architectuurbeleid in Tilburg. Aanleiding is de opening van het kunstcluster van architect Jo Coenen. Hoe werkt Tilburg aan zijn identiteit? Op die vraag proberen Gijs Wallis de Vries (auteur architectuurnota) en Bert Dirri, ontwerper van het beeldkwaliteitplan, antwoord te geven. Een panel geeft weerwoord. Aanvang 20.00 uur in de academiezaal van Fontys Hogescholen, Zwijsenplein 1.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.