ARCHITECTUUR

In de zolderzaal van het NAi, Museumpark 25 in Rotterdam, aandacht voor de planologie van de Randstad. Met de resultaten van een ideeënprijsvraag van de Eo Wijersstichting, dit keer over de randen van de metropool....

Vandaag om 16.30 uur de opening van drie afzonderlijke exposities in de Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag. Nieuwe oogst, een overzicht van gerealiseerde nieuwbouwprojecten in Den Haag (1994-1995). Mooi en lelijk, foto's van nieuwbouw en renovatieprojecten. Blijken van waardering, 21 projecten die door Vrienden van Den Haag zijn onderscheiden.

Slowakije beschikt over veel architectuur uit de tijd van het Nieuwe Bouwen. Voorbeelden hiervan tot en met 10 september in Het Comenius Museum, Kloosterstraat 33 in Naarden.

Nog vandaag en maandag in Zeebelt, Willemstraat 7 in Den Haag, ontwerpen van de winnaar van de Prix de P. . . 1995: Cees Dam, die woensdag de schandprijs van de Haagse architectuur kreeg. Ook de ontwerpen van de andere genomineerden zijn te zien.

Archiprix, het concours voor studenten bouwkunde wordt dit jaar op 17 juni besloten met een bijeenkomst en tentoonstelling in het atrium van het nieuwe Haagse stadhuis. De expositie met de beste plannen is tot en met 26 juli.

In Fort Asperen in Acquoy Waterwerk: het resultaat van een stedebouwkundige studie-opdracht aan acht jonge architecten. Door het fort slingert zich een waterkrachtparcours, waarin op een beeldende manier toepassingen van waterkracht en stromingen zichtbaar zijn gemaakt. Tot en met 3 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden