ARCHITECTUUR

Oma, het bureau van Rem Koolhaas, heeft inmiddels al een generatie architecten opgeleid en 'doorgestuurd'. De sublieme start van een architectengeneratie heet de expositie in het NAi, Museumpark 25 Rotterdam, van 5 augustus tot en met 5 november....

Slowakije beschikt over veel architectuur van het Nieuwe Bouwen. Voorbeelden hiervan tot en met 10 september in het Comenius Museum, Kloosterstraat 33 in Naarden.

In Fort Asperen in Acquoy is Waterwerk te zien: een manifestatie over waterkering in stedelijke gebieden. De expositie toont het resultaat van een stedebouwkundige studie-opdracht aan acht jonge architecten. Door het fort slingert zich ook een waterkrachtparcours, waarin op een beeldende manier toepassingen van waterkracht en stromingen zichtbaar zijn gemaakt. Tot en met 3 september.

Nederland als kunstwerk. De trots van Nederland - de ingenieurswerken zoals Oosterscheldedam, sluizen, waterkeringen - staat in het middelpunt van een expositie in het Architectuurinstituut in Rotterdam. Tot en met 3 september.

Haarlem 2095 is een stedebouwkundig festival in het Architectuurcentrum ABC, Groot Heiligland 47. Met Ashok Bhalotra, Mike Janga, Alle Hosper. Tot en met 10 september.

In het Centrum voor Architectuur en Stedebouw in Groningen tot en met 25 augustus Gunnar Daan; tussenstand van een oeuvre, 1972 - 1994.

In het Leidse Rijksmuseum van Oudheden Tempels langs de Nijl, reconstructietekeningen van Egyptische architectuur, gemaakt door de Franse architect/archeoloog Jean-Claude Golvin. Tot en met 3 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden