ARCHITECTUUR

In de Zonnehof dinsdag om 20 uur een lezing door de landschapsarchitect Michael R. van Gessel over de toekomst van het stadspark....

Amersfoort

Amsterdam

De historische binnenstad van Paramaribo is toe aan een opknapbeurt. Hoe de stad er nu uitziet, laat Arcam (Waterlooplein 211) zien op de expositie Paramaribo, stad met toekomst, t/m 6 december.

Arnhem

Na een grootschalige renovatie wordt vandaag het Rietveldgebouw van de Hogeschool voor de Kunsten heropend. Om 19 uur is er een spectaculaire lichtsculptuur van Melle Smets dat het glazen gebouw gedurende vijftien minuten in een 'enorm licht-, geluids- en bewegingstheater' zal veranderen.

Groningen

De faculteit Techniek van de Hanzehogeschool laat zien hoe het bouwkunde-onderwijs in Groningen zich de afgelopen 200 jaar heeft ontwikkeld. De tentoonstelling, In de steigers, is in het nieuwe gebouw van de faculteit aan het Zernikeplein, van 10 november t/m 5 december.

Rotterdam

Vrijdag 7 november in het Nederlands Architectuurinstituut de internationale conferentie The Future of the Museum - The Museum of the Future. Architecten, kunstenaars, critici en museumdirecteuren discussiëren over museumbouw en de rol en de plek die het publiek krijgt toebedeeld door de architectuur. Met medewerking o.a. van de architecten Hans Hollein, Daniel Libeskind en Paul Robbrecht, de kunstenaars Daniel Buren Michelangelo Pistoletto en de museumdirecteuren Chris Dercon (Rotterdam), Sir Philip Dowson (Londen) en Hans Peter Schwarz (Karlsruhe).

Tegenover het NAi, in het Museumpark, staat de CASTMobiel geparkeerd, een ontwerp van Joep van Lieshout. In deze rijdende expositieruimte van het Tilburgse Centrum voor Architectuur en Stedebouw de tentoonstelling 'Geometrie. Beweging. Muziek.' van architect Jan Hoogstad. Tot en met 16 november.

De transformatie van een havenstad, dat is het thema van de expositie Hamburg-Rotterdam in het Nederlands Architectuurinstituut. Hamburg breidt uit aan de zuidoever van de Nordelbe, Rotterdam gaat verder in zee met de Maasvlakte. Tot en met 10 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden