ARCHITECTUUR

In het exposorium van de VU aan de Boelelaan 1105, een expositie over de geschiedenis van de wijk Buitenveldert en het masterplan van Pi de Bruijn, t/m 31 oktober....

Amsterdam

In de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211, projecten van afgestudeerden, waaronder werk van studenten die deelnemen aan Archiprix 1999, t/m 6 november.

Haarlem

In ABC Architectuurcentrum vanaf vrijdag een tentoonstelling over Jeanne Dekkers, die de droom in de alledaagse werkelijkheid probeert te vangen en te verwerken in haar ontwerpen, t/m 13 december; Groepcity is een tentoonstelling met werk van de architectengroep Rijboutt, Ruijssenaars, Hendriks, Van Gameren en Mastenbroek, t/m 13 december; De geschiedenis van de Haarlemse stedenbouw, t/m 6 december.

Hilversum

In het Dudok Centrum t/m 15 november schetsen van Hans Ruijssenaars die de Gooische Brink heeft ontworpen. Het Hilversumse winkelcentrum komt eerdaags gereed.

Het Dienstbodenhuis op het terrein van Zonnestraal gaat in op de geschiedenis van de Weissenhofsiedlung in Stuttgart, een fameuze wijk waar modernistische architecten woningen ontwierpen, t/m 28 februari.

Rotterdam

In het Nederlands Architectuur instituut de Seasons-manifestatie, gewijd aan de stedenbouw en cultuur in Zuid-Afrika, t/m maart 1999; een presentatie van De Nijl Architecten, een collectief bestaande uit Ben Cohen, Henk Engel, Jos van der Steen en Endry van Velzen, t/m 1 november; en in de grote zaal de expositie Living Bridges over gedroomde, imaginaire en bestaande oeververbindingen, t/m 29 november.

Tilburg

Architectuur Partituur, een plan van architect Jacq. de Brouwer voor een oud kloostercomplex in Tilburg, bij de Tilburgse Kunststichting, Willem II-straat 47-49. Tot en met 15 november.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden