ARCHITECTUUR

In het Amersfoortse architectuurcafé in de Zonnehof op 3 november een avond over dilemma's bij de architectenkeuze; spreker is Noud de Vreeze van de Architectengroep....

Amersfoort

Amsterdam

In de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211, projecten van afgestudeerden, waaronder werk van studenten die deelnemen aan Archiprix 1999, t/m 6 november; Beatriz Colomina spreekt vandaag op de academie over de betekenis van het Eames House in de serie lezingen 'Interacties', om 20uur.

Haarlem

In ABC Architectuurcentrum een tentoonstelling over Jeanne Dekkers. Ze bouwt de rechtbank in Haarlem, en het Limburgs Museum in Venlo (t/m 13 december), Groepcity, een tentoonstelling met werk van de architectengroep Rijboutt, Ruijssenaars, Hendriks, Van Gameren en Mastenbroek (t/m 13 december) en De geschiedenis van de Haarlemse stedenbouw (t/m 6 december).

Rotterdam

In het Nederlands Architectuur instituut de Seasons-manifestatie, gewijd aan de stedenbouw en cultuur in Zuid-Afrika, t/m maart 1999; een presentatie van De Nijl Architecten, een collectief bestaande uit Ben Cohen, Henk Engel, Jos van der Steen en Endry van Velzen, t/m 1 november; en in de grote zaal de expositie Living Bridges over gedroomde, imaginaire en bestaande oeververbindingen, t/m 29 november.

Tilburg

Stationszones zijn dé ontwerpopgaven van dit moment. Den Bosch, Arnhem, Heerlen, Hoofddorp en ook Tilburg staan op het punt om te veranderen in woon- en werkgebieden. Tilburg heeft het bureau Dirrix en van Wylick gevraagd om een structuurvisie. CAST besteedt aandacht aan die visie in een reeks maandagavonden in Theater de Vorst, Willem II-straat 47-49. Op 2 november om 19.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden