ARCHITECTUUR

Als tweede in een serie van drie Signalementen spreken Lars Spuybroek van het bureau NOX architecten en Marcel Vroom van Landmark over 'architectuur en vormgeving in relatie tot de gebruiker'....

'Aura' is een ontwerp van Soul voor de Vendex-driehoek in Amsterdam. Voor het Stedelijk Museum ontwierp Soul de 'windows-uitbreiding'. Deze en andere ontwerpen in ABC (Groot Heiligland 47) in Haarlem, van 14 januari tot en met 18 februari.

In Galerie Carin Delcourt van Krimpen (Fokke Simonszstraat 8) in Amsterdam tot en met 20 januari Ontwerpen op papier met schetsen en architectuurtekeningen van Ben van Berkel, Jiri Georg Dokoupil, Erick van Egeraat, Günther Förg, Rem Koolhaas, Joep van Lieshout, Richard Tuttle, Günther Tuzina en Henk Visch.

Renzo Piano, winnaar van de Erasmusprijs, wordt gefêteerd met een tentoonstelling in het Architectuurinstituut in Rotterdam. Piano, die met Richard Rodgers het Centre Pompidou heeft ontworpen, werkt nu aan Impuls, het Science & Technology Center in Amsterdam. Hij heeft over de hele wereld gebouwd. Tot en met 24 februari staan er zes lange tafels opgesteld met tekeningen, foto's en maquettes.

In De Zuiderkerk in Amsterdam voor onbepaalde tijd de Arcam Kaart: een topografische kaart van de regio Amsterdam van 5 bij 5 meter, waarop alle bouwplannen van die op dit moment bestaan zijn aangegeven. Nieuwe wegen, verrassende bouwlocaties en onvermoede verbindingen: De Arcam kaart biedt een fascinerende blik op Groot-Amsterdam.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden