ARCHITECTUUR

Over het werk van de architecten Willem Hendrik Kam (1844-1925) en Hermanus Kroes (1864-1952) in Museum Flehite, Breestraat 80, de expositie Bouwen met karakter....

Amersfoort

Amsterdam

Piet Zanstra is de maker van het verguisde en inmiddels afgebroken Maupoleum aan de Amsterdamse Jodenbreestraat. Hij is ook de architect van de bejubelde atelierwoningen aan de Zomerdijkstraat. Zanstra, geboren in 1905, staat weer in de schijnwerpers in de Arcam-Galerie, Waterlooplein 213. Tot en met 10 mei.

Overveen

De architectuurgeschiedenis van Bloemendaal staat centraal op de tentoonstelling 'Bouwen aan Bloemendaal'. Vooral het werk van het architectenduo Mulder en Van Asdonk heeft grote invloed gehad op het aanzicht van het chique dorp. Tot en met 6 april in het gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158.

Rotterdam

De Nieuwe Kaart van Nederland, vorige week ten doop gehouden in Muziekcentrum Vredenburg, ligt vanaf vandaag voor onbepaalde tijd in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Museumpark 25.

Het stationspostkantoor, bioscoop Thalia en schoenenzaak Huf zijn herkenbare panden in Rotterdam, gebouwd in de naoorlogse jaren. Er leven nu plannen en ideeën om ze een nieuwe functie te geven. Wat en hoe is te zien bij het NAi, tot en met 11 mei.

Het veranderend Rotterdam is onderwerp van een expositie in het Historisch Museum Rotterdam, Korte Hoogstraat 31. Stadsportretten, plattegronden en zogeheten prospecten laten de ontwikkeling van havenstad tot metropool zien. Tot en met 29 juni.

Tilburg

Het vormonderzoek van Jan Hoogstad, bijvoorbeeld toegepast in het nieuwe kantoor van de regiopolitie Midden- en West-Brabant, wordt aan de orde gesteld in de CastMobiel, die voor deze gelegenheid voor het gebouw van de regiopolitie staat geparkeerd. Adres: Ringbaan West 232. Te zien van 1 april tot en met 4 mei.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden